Tropisk värme i Höör

Publicerat den 26 juni 2024 kl.19:12 | Lila-gruppen, Röda-gruppen, Tävling, Veteranfriidrott

3

 

Vid onsdagskvällens Skånska Mästerskap på Jeppavallen präglades tävlingarna bl a av näst intill tropisk hetta. Så kan det vara på sommaren i mitten av Skåne medan Hanöbuktens vindar oftast gör det mera behagligt.

På grenprogrammet fanns 800 m samt höjdhopp fr o m 16 år och allt hade således DM – status.
Ganska knalt med deltagare i höjd där dock Grön – Svart hade två lovande ynglingar på plats i form av Olle Dahlholm -09 och Hannes Ericsson -08.
Höjdhoppet blev lite svårbemästrat då hopparna hade solen mitt i ögonen vilket distraherade. Hannes hoppade 1.68 m men kan bättre medan Olle fixade 1.71 och tre schysta försök på 1.74 m. Dock nyttiga erfarenheter att tävla på olika arenor o under tuffa förhållanden. ” Ingen blir unik I en garderob”!!

På 800 m gjorde Per Dreifaldt i M55 ett bra lopp och satte säsongsbästa med 2.29 min som gav plats 1 i M55 och plats 29 totalt. Per fick ytterbanan och hittade inte riktigt tempot från den positionen o var inte helt nöjd med tiden. I M65 fanns Håkan Arkell -65 som blev tvåa i G – heatet på nytt PB via 2.56 min. I DM – sammanräkningen renderade det ett brons. Håkan var jättenöjd med PB – sänkningen på 14 sek. Hoppas båda dessa veteraner fick positivt formbesked med tanke på Veteran – VM och att löpcoach Ingrid fortsätter med finslipning.

Närmast på tapeten är Wallanderloppet i Ystad och Hörby Marknadslopp.

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage