Veckans Skåne – utmaningar

Publicerat den 24 juni 2024 kl.20:27 | Lila-gruppen, Röda-gruppen, Tävling, Veteranfriidrott

3

images 1 1 - Åhus Friidrott Resized genTop - Åhus Friidrott

I avvaktan på de stora arenornas utmaningar I juli finns nu möjligheten att vässa alt testa formen inom regionen, dvs Skåne.

Redan på onsdag den 25 juni arrangerar Höör IS sk DM – tävlingar på sina ”himmelsblå” banor på Jeppavallen. På menyn står grenarna 800 m och höjd fr o m 16 år. Våra löpglada veteraner representeras här på 800 m av I M55 Per Dreifaldt och i M65 av Håkan Arkell. Båda har också längre fram I sommar Veteran – VM Inlagd i planeringen. Vi hade kanske hoppats på några ytterligare.

I höjdhoppet finns två talangfulla hoppare som saknar rädsla för svindel via Hannes Ericsson – 08 och Olle Dahlholm -09. Där finns talang och om bara vädrets makter är på hopparnas sida så kanske, kanske det smäller till.

Poliskommisarie Kurt Wallander står som värd tillsammans med Ystad Friidrott för det sk Wallanderloppet över 6 km i just Ystad den 2 juli. För er som är bekanta med Wallanderböckerna kommer många löpvägar att kännas igen. När dessa rader skrivs har Grön – svart tre löpare I startlistorna – lite magert – i form av Johan Svaxen -80. Även Henric Höglind -68 finns på startlinjen i Ystad och har ju några framskjutna placeringar att försvara. Även unge Edvin Edvardsson – 10 kommer att prova på årets Wallenderlopp. Ännu några dagar kvar innan start så vi hoppas på flera såväl yngre som veteraner.

Dessutom finns Hörby Marknadslopp som ett alternativ till Ystadsvarianten och kanske, kanske löphungrige Carl Hallberg -12 är på plats om förkylningen brottats ner.

Vi ser fram emot en varm o solig friidrottsvecka med positivt utfall.

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage