Våra egna tävlingar & event

Egna arrangemang

Varje år arrangerar Åhus Friidrott egna friidrottstävlingar och arrangemang, i Kristianstad och Åhus, som drar deltagare från hela landet.

Sommarspelen

Åhus Indoor

Friidrottsskolan

Utomhustävling

Sommarspelen

Sommarspelen är vår största tävling på året som tar plats på Kristianstad Idrottsplats. Tävling sträcker sig under under två dagar fyllda med i stort sett samtliga grenar det finns att tävla i, från sprint, kast, hopp och löpning.

Läs mer

=

Inomhustävling

Åhus Indoor

Åhus Indoor är vår inomhustävling som tar plats under en helg i februari i Liviushallen i Kristianstad. Tävling erbjuder 60 meter, 60 meter häck, höjdhopp, längdhopp, stavhopp, kula, och vikt, för alla åldrar.

Läs mer

=

Prova på friidrott

Friidrottsskolan

Friidrottsskolan på Åhus IP arrangeras under de två första veckorna efter skolavslutningen. Friidrottsskolan är en del av vårt samhällsengagemang och riktar sig till barn och ungdomar som vill upptäcka glädjen i friidrott genom att prova på flera olika friidrottsgrenar och delta i lekfulla styrkeövningar.

Läs mer

=

Kast mångkamp

Castorama

Castorama är en kastmångkamp där man tävlar i kula, spjut, diskus och slägga. Varje förening arrangerar sina egna deltävlingar och Svenska Friidrottsförbundet svarar för sammanställandet och uträknandet av de totala resultaten med utgångspunkt från inkomna resultatlistor.

Läs mer

=

Prova på att tävla

Minispelen

Minispelen är en spännande friidrottstävling för barn i åldern 5-12 år med fokus på att upptäcka glädjen i att springa, hoppa och stöta. Vi erbjuder en dag fylld med spännande aktiviteter där barnen får testa på olika grenar och utmana sig själva i en rolig och trygg miljö. En perfekt första tävling för att prova på.

Läs mer

=

Interna tävlingar

Resultattävlingar

Under året arrangerar vi en rad med mindre resultattävlingar i syfte att testa tävlingsform och som namnet antyder – få ett tävlingsresultat.

Läs mer

=

Tävlingskommittén

Vår tävlingskommitté arbetar med att planera, arrangera och utveckla våra friidrottstävlingar. Vår ambition är att som friidrottsklubb arrangera professionella arrangemang av hög kvalité både för åskådare och idrottare, för alla åldrar och idrottsnivåer.