Format rediga idrottare i över 25 år

Om vår friidrottsklubb

Välkommen till hjärtat av friidrotten i Kristianstad och Åhus! Vi är en gemenskap av entusiaster som brinner för att driva och utveckla friidrotten framåt i vår region. Hos oss täcker vi en bredd av friidrott i alla åldrar och erfarenhetsnivåer.

ahus fik logga vit - Åhus Friidrott

Vår historia

över 25 års erfarenhet av MJÖLKSYRA

I över 25 år har Åhus Friidrott varit en stark pelare inom friidrotten i vår region. Klubben grundades av en passionerad grupp individer som då kämpade för att bevara Åhus IP när det hotades med nedläggning 1998. Deras kämparglöd och engagemang har format klubben till det den är idag, en blomstrande gemenskap som välkomnar friidrottare i alla åldrar.

loparbanor 9 - Åhus Friidrott

En friidrottsklubb att räkna med, lokalt som nationellt

Från sin ödmjuka start 1998 har vår klubb vuxit till en etablerad friidrottsklubb att räkna med – lokalt som nationellt. Vi är stolta över allt vi uppnått på 25 år men vi är desto mer taggade på att fortsätta utveckla friidrotten i vår region mot nya höjder.

loparbanor 10 - Åhus Friidrott

Vi formar rediga idrottare

Vårt motto

Vårt motto enkelt men kraftfullt: Vi formar rediga idrottare. Det vi menar med det är att vårt fokus ligger i idrottarna och individerna – inte enbart deras tävlingsresultat eller antal medaljer. Vi är stolta över den träningsmoral och gemenskap som format vår klubb från knatte till elit till veteran. Vårt motto som klubb är att forma idrottare som älskar det dem gör och omfamnar en livsstil av rörelseglädje, gemenskap och utveckling.

Vår gemenskap

Vår klubb är mer än bara en plats där man tränar och tävlar. Vi är en gemenskap där både barn och vuxna, nybörjare och elitidrottare, veteraner och juniorer samlas för att dela sin passion för friidrott. Hos oss handlar det inte bara om att uppnå personliga rekord eller ta hem medaljer, utan framförallt om att främja en hälsosam livsstil, utvecklas som idrottare och bygga livslånga vänskapsband.

Vårt syfte

Genom vårt engagemang för att främja friidrott som en inkluderande och glädjefylld idrott, strävar vi ständigt efter att forma rediga idrottare som inte bara presterar på banan, utan också bidrar till en positiv och levande gemenskap.

loparbanor 11 - Åhus Friidrott

Våra mål framåt

Med friidrott i Sverige på en växande bana är vi redo att fortsätta bidra till denna spännande utveckling. Med över 25 års erfarenhet och framgångar kämpar vi nu mot nya höjder. Här delar vi våra aktuella mål som driver vår friidrottsklubb framåt.

Ny inomhushall för friidrott

Kristianstad står inför en problematik när det gäller att tillgodose behoven för friidrottsträning och tävling. Vår nuvarande inomhushall är otillräcklig och kraftigt begränsar möjligheterna för våra friidrottare under vinterhalvåret. Vårt mål är att driva frågan och aktivt arbeta för att det ska byggas en ny, större och bättre inomhushall för friidrott i Kristianstad.

Den nya inomhushallen ska bland annat erbjuda rundbanor på 200 meter, likt hallar i Malmö, Växjö och Karlskrona.

Från nybörjare till elitidrottare ska den nya hallen erbjuda en träningsmiljö som främjar utveckling och prestation. Genom att investera i moderna faciliteter skapar vi en miljö där träning och tävling kan blomstra, samtidigt som vi ökar intresset för friidrott och aktiverar fler idrottare i vår region.

Modernisera Friidrottstävlingar

Det är klart att friidrottsevent måste förnyas för att attrahera en bredare publik och öka sportens popularitet, enligt Svensk Friidrott och World Athletics. Vi strävar efter att vara en del av denna förnyelse genom att modernisera och utveckla våra friidrottstävlingar.

Genom att införa nya tävlingsformer och skapa en mer dynamisk upplevelse för åskådarna strävar vi efter att göra våra tävlingar mer spännande och engagerande.

Tillväxt som Klubb

Under de senaste 25 åren har vår klubb gjort en imponerande tillväxtresa som vi är både stolta och tacksamma över. Nu är det dags att ta nästa steg och fortsätta denna resa mot att bli en etablerad friidrottsklubb med en starkare närvaro i samhället.

För oss innebär detta ett ökat fokus på organisation, kommunikation och marknadsföring av sporten. Vi strävar efter att bli ännu bättre på alla fronter, från att stärka vår interna struktur till att skapa en mer engagerande närvaro i samhället och ökad synlighet i vår marknadsföring/kommunikation.

Genom att fortsätta vår resa som friidrottsklubb är vi fast beslutna att göra vår röst hörd inom friidrottsvärlden och fortsätta vara en ledande kraft inom vår sport lokalt. Vi ser fram emot att fortsätta denna spännande resa tillsammans med våra idrottare, tränare, sponsorer och supportrar.

Utveckling av elitidrott

Under de senaste åren har vår elitidrott vuxit starkt, med en stark närvaro på topp 25-listorna i landet och en imponerande seriematchtrupp som tagit oss till division 1 i friidrott. Att nå denna nivå, där vi delar arenor med landets främsta klubbar, är en bedrift som vi är otroligt stolta över.

Denna utveckling är inte bara en fjäder i hatten för vår klubb – det är också en möjlighet att inspirera yngre friidrottare i vår region. Vi ser elitidrott som en plattform för att främja inte bara vår klubb, utan hela friidrottssporten i vår region.

Framöver kommer vi att fortsätta att stödja vår idrottsutveckling genom att ge våra coacher och idrottare de resurser de behöver för att fortsätta prestera. Vi är fast beslutna att vara en ledande kraft inom friidrott och fortsätta att vara en inspirationskälla för våra medlemmar och idrottssamhället i vår region.

loparbanor 12 - Åhus Friidrott

vår organisation

Vår organisation utgör musklerna av vår klubb, där varje eldsjäl spelar en avgörande roll för att främja vår utveckling. Med olika ansvarsområden arbetar vi tillsammans för att driva och utveckla vår friidrottsklubb på alla nivåer.

Styrelse

Styrelsen utgör de eldsjälar som leder, beslutar om och koordinerar arbetet i vår klubb.

=

Idrott

Idrottskommittén arbetar med att utveckla vår idrottsverksamhet och träningsgrupper samt material.

=

Tävling

Tävlingskommittén arbetar med att planera, arrangera och utveckla våra arrangemang/tävlingar.

=

Marknad

Marknadsavdelningen arbetar med marknadsföring, kommunikation och sponsorskap i vår klubb.

=

Kansli

Kansliet arbetar med vår klubbs ekonomi, medlemsregister och övrig administration som behövs.

=

Engagera dig i Åhus FIK

Vår friidrottsklubb bygger på eldsjälar som brinner för att se friidrotten växa och utvecklas i vår region. Vill du också bli en del av vårt arbete? Hos oss finns många spännande möjligheter att hjälpa till – alltifrån roller som tränare, funktionär, kansli, marknadsföring, sponsorskap, arrangemang, material och mycket mer. Välkommen att höra av dig till info@ahusfik.se med vad du vill hjälpa till med – så återkommer vi så snart vi kan!