Anna slog klubbrekord i Malmö

Publicerat den 28 juni 2024 kl.20:45 | Tävling, Röda-gruppen

3

Under torsdagskvällen arrangerade Heleneholm en kasttävling för andra gången i juni. Ett uppskattat arrangemang och självklart var kasttalangen Anna Sällberg på plats även denna kväll.

Anna tävlandes i F15 tävlade i favoritgrenen slägga. Där blev det nytt PB med 2m vilket även resulterade i nytt klubbrekord med nästan lika mycket. Det nya lyder numera 43.48m, vi lyfter på hatten och säger grattis Anna!

Slägga har verkligen blommat ut som en populär och stark gren i Sverige, främst bland kvinnor. Vår före detta medlem Thea Löfman, sedan ett par år tillbaka tävlandes för Malmö AI, har ju slagit svenskt rekord i slägga i sommar. Hon tävlade tex på EM i Rom och ska även delta på OS i Paris, stort! Slägga är sedan några år tillbaka en populär gren hos oss på Ålakusten, troligtvis starkt inspirerat av Thea! Vi har även ett par lovande skjuttalanger, så vi hoppas att denna kasttrend håller i sig och att även övriga kastgrenar utövas så att vi kan fortsätta att stoltsera som en av Skånes bästa kastklubbar via Castorama. Kanske är det inte så konstigt när vi har både duktiga atleter och fantastiska coacher i Jan ”Spjuda-Janne” Persson och Lars ”Lasse” Hallberg m.fl., ni är guld värda!

/Coach Alex

IMG 0007 - Åhus Friidrott

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage