Nytt besök på Sunna Open

Publicerat den 18 februari 2023 kl.19:23 | Övrigt

Ännu en helg fanns kvar i tävlingsplaneringen innan mästetskapshelgerna på junior – och ungdomssidan tar vid.

 

Sunna Open i Sunnahallen i Karlskrona var skådeplatsen för arenatävlingarna med en hyfsad – till antalet – grupp grönsvarta atleter som ville ta chansen att vässa formen eller kanske t o m sätta ”pärs”.

Sunnahallen som är delar av ett integrationsprojekt i bostadsområdet Kungsmarken är en kombihall med både rundbana, handbollsplan, styrketräning, längd o höjdhopp mm.

 

Denna hall brukar ofta tack vare sin fina luft stimulera till finfina resultat på lång sprint o medeldistans. Dessutom kan ju det lite mera okända motståndet från Blekinge och östra Småland vara en extra morot då egna spekulationer i resultat ofta misslyckas.

 

Från röda gruppen fanns en handfull aktiva som inte var mästerskapsklara men ville göra ett juste inomhusavslut. Nedanstående iakttagelser omfattar inte lila gruppen som redovisas separat och där finns ”godbitar”.

 

Bland tjejerna tävlade i vanlig ordning Hannah Hansson och Dilek på 60 m. Hannah blev trea utan att få till den riktiga smällen men Sunnahallens sprintunderlag är ju lite speciellt så…Längdhoppet kördes också av Dilek med en andraplats som resultat men hon var definitivt inte kompis med längdhoppsplankan. Men…Dilek..det finns andra kompisar!!

 

I stavhopp var Nicole Björklund -07 på plats och passade på att ”pärsa” med 2.50 m som tillika var klubbrekord inomhus.. Med ökad tävlingsintensitet är ytterligare putsningar realistiska. Ännu en stavjoppare var på plats – Ludvig Hallberg – som var uppe på välkända höjder. Denna gång klarade han 2.70m.

 

Sedan var det dags för familjefejden med stort F. Sträckan var 400 m och kombatanterna var veteranen Per Dreifaldt -69 och sonen Jesper Dreifaldt -00. Jeppe satte pb förra gången han sprang och idag putsade han det med två sek till 54.13. Per landade utan veteranindex på 1.07 min.

 

Vi utser därför Jeppe till familjens löparkung i alla fall på lång sprint och väntar med spänning på Lila gruppens rapporter.

 

Dessutom var systrarna Alva o Moa Buoanassisi på plats och testade i princip samtliga grenar med många personbästa som resultat. Kallas rörelseglädje!!

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer