IJSM 2023 dag 1

Publicerat den 25 februari 2023 kl.22:40 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Så var stunden kommen för landets bästa juniorer att göra upp om medaljerna! Årets junior-SM inomhus arrangeras av IF Göta i den nybyggda Eva Lisa Holtz arena, Karlstad. Hallen är Europas tredje största och är verkligen en rejäl hall med allt och lite till. På plats för att representera grönsvart från Ålakusten är Isak Hjelm och Samuel Jönsson, båda i P17.

 

Första grabb till start var Isak i den lite kultförklarade grenen viktkastning. I den otroligt välgjorda kastsektorn slogs det många personliga rekord i alla åldersklasserna. Isak ville inte vara sämre utan i den tredje omgången hivade han iväg den 11.34kg tunga järnkulan hela 13.54m! Det innebar nytt PB med 24cm och en sjätteplats. Starkt jobbat Isak, vilken utveckling du har haft i vinter!

Efter en säsong som kantats av en 14 veckor lång rehab av en vad, så var det en stund efter viktkastningen dags för Samuel på 400m. Det blev tre försöksheat, heatsegrarna + tre tider vidare till final. Samuel som sprang i det tredje heatet var tvungen att bli minst tvåa i sitt heat och springa snabbare än 52.35s. Det blev en tuff öppning runt 24,2s första varvet och strax in i näst sista kurvan blev det kontakt med en annan löpare som gjorde att Samuel tappade rytm. Han höll sig dock uppe och låg tvåa fram till ca 300m innan mjölksyran blev för övermäktig. Det blev totalt en tiondeplats. Misströsta inte Samuel, ibland går det upp och ibland ner. Friskt vågat och bra kämpat!

Imorgon fortsätter tävlingarna, då blir det 60m häck för Samuel och kula för Isak. Vi önskar killarna ett stort lycka till!

 

I Göteborg och MAIK-Indoor finalrepeterade Aron Powell-07 inför nästa helgs IUSM i Västerås. Det blev en väldigt lyckad sådan! Silverpeng och en förbättring av ”pärset” med 1,2s. Det nya lyder 53.13s snyggt!

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer