Andra dagen blev ”Pärsens dag” på JSM

Publicerat den 26 februari 2023 kl.16:10 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Under söndagen avverkades andra dagen av årets IJSM i nybyggda friidrottstemplet i Karlstad.

 

Huruvida det blev någon ”Dans me Karlstadtösera” är väl tveksamt men upplevelsen att få tävla i denna optimala miljö måste varit synnerligen stimulerande.

Först ut under dagen var Samuel Jönsson i P17 :s 60 m häck. På grund av den uteblivna finalplatsen på 400 kunde allt fokus läggas på ”korta häcken”. Det var länge sedan Samuel sprang kort häck så väl ute som inne men grenutbudet inomhus är något begränsat så lite variation kan vara stimulerande. Två korta häcklopp hade avverkats innan JSM så tryggheten var inte av det kvantitativa slaget.

 

Dock….varje nytt lopp är ett nytt lopp!! Två försöksheat och de 8 bästa till final. Ett superförsök av Samuel som via ett dunderpärs på 8.29 sek gav finalplats. I finalen var troligen anspänningen lite för hög då han kom fel redan till första häcken. Det blev 9 steg i st f 8 och finalen var körd men minnet av superförsöket finns kvar…glöm inte det.

 

Även Isak Hjelm i P17 tävlade under dag två och då i kula. Isak som ”pärsade” i Viktkastning igår och tog en finalplats hade samma ambitioner idag. Finalplatsen fixade han även om konkurrensen inte var brutal så skall det göras. Isak tog chansen även i kula och satte pb på 10.80 m i sista stöten och då har man gjort sitt dagsverke väl.

 

Sammanfattningsvis kan vi då notera fyra starter gav tre finalplatser. Dessutom tre ”pärs” som grädde på moset. Inga medaljer således men en sjätteplats och två åttondeplatser att vara stolta över.

 

Nästa helg dags för IUSM i Västerås samt Malmö Indoor Challenge….Väl mött!

 

//Mats L + direktrapporter Alexander

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer