Åhus Friidrott nordöstra Skånes mest jämställda förening!!!

Publicerat den 27 februari 2023 kl.21:26 | Röda-gruppen, Samhällsengagemang

Vår fantastiska klubb uppmärksammades i Kristianstadsbladet som den mest jämställda föreningen i nordöstra Skåne!!!

1376169 1280 - Åhus Friidrott

Åhus Friidrottsklubb har visat att det går att vara en helt jämställd förening. Med 50 procent killar och 50 procent tjejer i verksamheten är man bäst i nordöstra Skåne.

– Det gör mig jäkligt glad, säger Mats Larsson, som är tränare och kommunikationsansvarig i klubben.
https://www.kristianstadsbladet.se/sport/klubben-som-har-50-50-killar-och-tjejer-varderingarna-blir-annorlunda-67c2fd11/

Text: Robin Nilsson, Kristianstadsbladet.

Logga in via länk för att se fler av Tommy Svenssons fantastiska bilder på våra aktiva i röda gruppen samt för att läsa hela artikeln!

 

I samband med att föreningar varje år ansöker om det så kallade LOK-stödet hos Riksidrottsförbundet, sammanställs också statistik på antal deltagartillfällen för tjejer och killar.

 

Kristianstadsbladets Sporten har plockat ut siffrorna för nordöstra Skåne och en förening sticker ut. Åhus Friidrottsklubb har lyckats med det som många bara drömmer om: Att ha 50 procent tjejer och 50 procent killar i verksamheten.

 

Mats Larsson, tränare och kommunikationsansvarig i Åhus Friidrottsklubb, säger att fler och fler killar har fått upp ögonen för sporten.

– Om man tittar fyra-fem år tillbaka var det mer tjejer än killar. Även ur ett resultat- och elitperspektiv var det tjejerna som var uppe först på SM och så, men sedan har det successivt fördelat sig jämnare. Det har tippat åt andra hållet och det tenderar att bli fler killar, säger han.

 

I Åhus Friidrottsklubb är det inte bara lika stor andel killar som tjejer. De tränar dessutom tillsammans.

– Samma grupp och samma grenar, alla tränar tillsammans. Det är integrerat hela tiden.

 

Vad är fördelen med det?

– Att man visar det motsatta könet respekt. Vi upplever också att stämningen och värderingarna i gruppen blir annorlunda när man gör så.

Även på ledarsidan har klubben en jämn fördelning mellan könen. 10 manliga och 13 kvinnliga.

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer