IUSM dag 1 i Västerås

Publicerat den 04 mars 2023 kl.23:00 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Äntligen var det dags för årets Ungdoms-SM inomhus. I år arrangeras mästerskapet i ”gurkstaden” Västerås. Åhus FIK mönstrar sju aktiva och fyra av dem var i hetluften under dag 1.

Först ut på förmiddagen var Nicole Björklund i F16 stav. Nicole som dessvärre råkade göra illa sin ena fot i förberedelserna inför mästerskapet, gjorde en bra tävling och var retligt nära att klara 2.51m som hade inneburit nytt PB och tillika klubbrekord från F17 till seniorer. Tyvärr ville inte ribban ligga kvar och Nicole stannade på 2.36m.

Efter lunch och vila var det dags för ett av inomhussäsongens stora utropstecken, Aron Powell. Aron kom till klubben tillsammans med ett par andra aktiva och coach Markus i början på hösten. Sedan dess har Aron tagit stora utvecklingssteg i vinter och bl.a. sprungit 400m på 53.13s. Idag gjorde han mästerskapsdebut på just 400m i P16. Det var klar ledning från start till mål men… två linjetramp redan i den första kurvan och tyvärr diskad. Surt sa räven men sånt händer även de bästa, t.ex. så blev både silvermedaljören och bronsmedaljören diskade för linjetramp på 200m i OS-finalen 2008. Aron kommer igen, var så säkra!

Kasttalangen Alfred Persson verkar ha hittat en ny gren i vinter. Idag stötte han kula i P16 vilket resulterade i ett nytt personligt rekord med 40cm! Det nya lyder 10.21m. Med kontinuerlig träning även i kula så kommer järnklotet flyga all världens, det är vi säkra på! Imorgon blir det tävling i favoritgrenen viktkastning.

Sist ut och den mest rutinerade i gänget var Mikel Månsson på 1500m i P16. Planen var att bara gå med och hitta en bra position för att sedan eventuellt gå om eller parera eventuella attacker från löpare bakom. Så blev det inte riktigt. Mikel hamnade plötsligt först och drog upp tempot. Ett par löpare gick sedan upp och försöksfältet drogs ut. Trots den lite ovanliga taktiken för honom så sprang Mikel i mål som fyra och vidare till morgondagens final. Hans tid? Jodå, nytt personligt rekord med ca 4s, 4.26.49min! Bra jobbat!

Imorgon fortsätter tävlingarna med Nicole på 60m, Mikel på 1500m final och viktkastning för Alfred. Det blir även viktkastning för Nova Hedin och Isabelle Johnfors i F15 samt för Ludvig Hallberg i P15. Ludde tävlar dessutom i stavhopp.

Vi önskar samtliga aktiva ett stort lycka till!

 

/Alex (med assistans av coach Lasse och coach Ian i Västerås)

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer