Avslut på inomhussäsongen

Publicerat den 05 mars 2023 kl.19:35 | Lila-gruppen, Tävling

Så var det dags för sista tävlingen för denna säsongen bortsett från Götalandsmästerskapen som våra äldsta åker på om 2 veckor. Det har vart en intensiv säsong med många bra tävlingar och i helgen avrundades allt på Malmö Indoor Challenge.

Det har vart två dagars tävlande där Ebba Danarö, Ida Olsson, Alicia Dalerus, Vilgot Sivertsson, Egon Lundqvist, Fabian Olivestedt och Malte Håkansson körde på lördagen. Ebba och Ida körde varsin trekamp med höjd, längd och 200 m där höjdhoppet stack ut med personligt rekord för bägge två, Ida med 1.13 m och Ebba på 1.40 m.

Grabbarna hade nog ätit raketbränsle till frukost för alla fyra sprang riktigt snabbt på sprintloppen. I 60 m persade Vilgot med 8.84 sek, Egon på 8.91 sek och Malte sprang på 7.70 sek. Malte sprang snabbt även på 200 m på nya perset 25.42 sek. Även Fabian körde 200 m och gjorde det riktigt bra och kom i mål på nya perset 30.69 sek.

Alicia körde längd med längsta hoppet på 4.27m. Men då hade Alicia vart iväg på simtävling på morgonen och skulle även tillbaka och köra ytterligare en simtävling efter friidrottstävlingen så verkligen en intensiv dag för henne.

 

På söndagen var Malte och Vilgot tillbaka igen och körde 60 m häck med personbästa för bägge två på 8.99 sek respektive 11.55 sek. Vilgot passade även på att köra tresteg där det blev pers med 9.58 m.

Även Ebba och Fabian var tillbaka och körde dag två och då i kulstötning. Ebba landade på 6.78 m som längst och Fabian fick iväg kulan 7.76 m.

Molly Kamp, Emrik Jalkhagen och Axel Danarö körde endast söndagen. För Molly var det stavhopp och 60 m häck där det blev rejäla pers i båda grenarna. I stav hoppade Molly 2,20m vilket var pers med 40cm. På 60m häck sprang hon på 10.70 sek. Emrik körde kula och 60 m häck. Emrik slog pers i kula med 7.22 m och i 60 m häck sprang han på 14.43 sek.

Axel vår trogne långlöpare sprang 1000 m på nya perset 3.44 min!!

 

Summering är att alla gjorde fantastiska prestationer med många personbästa. Ni är grymma och formen inför GM är verkligen på uppåtgående.

 

//Coach Stoffe

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer