Nya klubbrekord på Stockholm stadion

Publicerat den 25 maj 2019 kl.23:52 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Årets Stafett-SM arrangeras på anrika Stockholm stadion som byggdes redan år 1912 och det för att arrangera de Olympiska sommarspelen (ni har väl hört talas om Solskensolympiaden?)
Utöver OS har t.ex Patrik Sjöberg hoppat världsrekord i höjdhopp med 2,42m år 1987. Med andra ord en mäktig arena med en häftig historia som nu även ingår i Åhus FIKs.

 

Klubben har två lag med under helgen för att bjuda upp till kamp. Under lördagens tävlingar sprang Filippa Svensson -03, Elsa Hjelm -04, Sydney Karström -04 och Selma Jönsson -02 svensk stafett (100-200-300 och 400m) i flickor 17. Det resulterade i en tiondeplats i kanske de snabbaste försöksheaten någonsin i klassen. Tjejernas tid blev 2.24,95min vilket är nytt klubbrekord med 3,34s i den egna åldersklassen och nytt klubbrekord i både F19 och kvinnor med 2,68s. Detta med ett lag bestående av en sjuttonåring, en sextonåring och två femtonåringar.

 

Imorgon blir det 4x100m i F17 och då mönstrar vi Elsa, Selma, Sydney och Emma Gerdes -03. Vi gratulerar tjejerna till deras prestation och önskar tjejerna ett fortsatt lycka till under morgondagens tävlingar.

 

 

 

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer