Kristianstads Friidrottsarena åter i blickfånget

Publicerat den 05 juni 2019 kl.17:16 | Övrigt

För en vecka sedan var det seriematchspremiär på nyupprustade Friidrottsarenan i Kristianstad. En premiär som bl a resulterade i ett superhopp i längd på 6,61 m av Tilde Johansson -01 från Falkenberg som gett eko i såväl Friidrotts – Sverige som i media. Endast 11 cm från VM – kvalgräsen. Idag var det dags igen då en personalaktivitet förlades till Idrottsplatsen. Huruvida uppmärksamheten i media blir lika stor är väl tveksamt.

Det var Johnny Perkmar på C4 Teknik som förlagt en sk ”personalaktivitet” till bl a Friidrottsarenan. Efter att skjutit straffar på fd handbollsmålvakten Jeppe Larsson var det sedan dags att efter egna önskemål prova friidrottens kastredskap.

Efter en kortare information om Åhus Friidrott av idag och anledningen till föreningens bildande var det dags för två av våra talanger med såväl mästerskapserfarenhet som mästerskapsmedaljer, Truls Månsson och Selma Jönsson, att med försiktiga uppvärmningsövningar förbereda sex herrar för vad som komma skulle. Spjut var första kastgrenen då kulan valts bort som alltför traditionell. En kort introduktion av Truls ledde till en intern rankingtävling. Stilarna var många och viljan god. Några hade hyfsad längd och teknik medan andra kanske har ont i sin axel imorgon.

En något hälsosammare gren är diskus men många undrade varför diskusen inte flöt fram som Daniel Ståhls. Det blev lite wobblande i luften men att bara ha provat samma redskap som världens just nu främste måste kännas bra. Utanför den interna tävlingen provades också slägga men med damvikten (4 kg). Slägga handlar ju mycket om rytm och en o annan dansman fanns onekligen i gruppen vilket nog överraskade dem själva.

Friidrottsaktiviteten avslutades med ett inmundigande av Susannes utsökta äppelkaka med vaniljsås och kaffe. Hade denna äppelkaka serverats vid seriematchen hade de gästande lagens redan positiva omdömen om arena, teknisk utrustning och funktionärer fått ännu mera beröm.

Mats Larsson

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer