Äldre löpargruppen mot internationella äventyr

Publicerat den 13 juni 2019 kl.19:56 | Löpning

Under ett antal år har ett varierat antal killar o tjejer tränat löpning i grönsvart regi oavsett väderförhållanden eller löpunderlag. Gruppen består för tillfället av 12 -15 killar i åldern 17 – 51 år alla med en brinnande passion för löpning.

Kvällens löppass bestod förutom sedvanlig uppvärmningsjogg av sk ”splittade 800 – ar” avslutat med ett antal ”barfotavarv” på gräs. Det senare ett billigt och effektivt sätt att vårda sina fötter. Det underbara sommarvädret kompletterade bilden av ett hälsosamt och sunt Sverige så här i början av sommarlovet.

Gruppen hade idag glädjen av att ha tre nya löpglada deltagare på plats, två sk ”äldre ungdomar” och en veteran, med hoppet om att detta löppass hade rätt nivå såväl kvalitativt som kvantitativt. En del krämpor finns det ju nästan alltid hos veteraner. Vissa krämpor är nog lite av en gardering för….tänk om passet går dåligt. Andra har fullt goda skäl att känna sig slitna som t ex Erik Månsson som efter ett 27 km – lopp i bergiga San Sebastian i helgen kände av kroppen hrm, hrm. Inte konstigt kanske då loppet höll 2100 höjdmeter.

Framöver i sommar väntar för en av löptränarna, Ola Cedergren, ett lopp på den amerikanska kontinenten omfattande 16 mil, jo ni läste rätt 16 mil. Vi ser fram emot en utförlig rapport om inte från Ola så hans supportl I månadsskiftet aug – sept kommer Oskar Ekberg att springa ett lopp över 17 mil i områdena runt Mont Blanc där såväl Frankrike, Schweiz som Italien passeras. Oskar har lovat oss en reseskildring som kan vara väl värd att vänta på.

Kommande helg har vi bl a Truls o Biniam i löptagen i Laxaspelen och i nästa vecka väntar DM på 3000 m i Ystad för Henrik, Stoffe och Hampus. Hyfsad chans att lära känna Wallandermiljön finns sedan i början av juli i det sk Wallanderloppet i Ystad.

Samtidigt som vi väntar på tjejlavinen kan vi konstatera:

”Ingen kan bli perfekt men alla kan bli skitbra!”

Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer