Kul med klot och stavhopparbonanza i Livius

Publicerat den 08 januari 2022 kl.19:33 | Röda-gruppen, Tävling

Jullovets sista resultattävling landade in på fredagen den 6:e i detta 2022s första månad. Kvällen bjöd på kula och stavhopp för alla hugade grönsvarta atleter och det var hyfsat många som tyckte att detta var ett magnifikt sätt att spendera en fredagskväll på, aktiva likväl som tränare, funktionärer och föräldrar.

I kula valde nio stycken att trycka iväg klotet med frenetisk entusiasm och resultaten blev som följer:
P19 1) Viktor Sällberg (ÅFIK) 8.49m – PB
P17 1) Jakob Romberg (HAIS) 12.00m
        2) Algot Hallberg (ÅFIK) 10.86m
        3) Isak Hjelm (ÅFIK) 9.18m
P14 1) Ludvig Hallberg (ÅFIK) 6.54m
M70 1) Gunnar Neovius (ÅFIK) 9.52m
F17 1) Tilde Schack (ÅFIK) 10.83m – PB
        2) Isabelle Johnfors (ÅFIK) 6.84m – PB
F13 1) Anna Sällberg (ÅFIK) 8.90m – PB
Stavhoppet bjöd på en ”pers-bonanza” utav sällan skådat slag, där alla hoppare bjöd på både stor underhållning och smått fantastiska prestationer. Eller vad sägs om nytt delat klubbrekord i F15 stav av Nicole och Vera, när båda klarade den formidabla höjden 2.31m!? Detta var givetvis även PB för de båda pinnahoppartjejerna. Ludvig har redan hunnit med att göra ett par tävlingar i stav under den inledande inomhussäsongen och han siktade mot 2.20. Han slog också till med nytt PB med fina 2.21m och var därmed nöjd med reultatet. Stor respekt för gentlemännen Gunnars och Magnus hoppning, som bjöd på 2.11m för den förstnämnda och 2.21m för den andre atleten.
Stavhoppskvällen avslutades med att Gustav, Jesper och Algot intog ansatsbanan och som de gjorde det. Alla tre utan rivning över 3.11m. Alla tre över 3.21m och 3.31m. På 3.41m tog det stopp för Algot, men med tanke på att han inte har hållt i en stav på 2 år och än mindre hoppat, var han ruskigt nöjd med ett PB på nära halvmetern. Jesper kravlade sig över en höjd till och nya PB lyder således 3.41m. Gustav hoppade högst för kvällen när han klarade 3.51m i sista försöket vilket innebar nytt klubbrekord i P17, P19, M22 och M. Han hade sedan ett par anständiga försök på 3.61, men det ville sig inte riktig denna kväll. Det kommer mer från alla stavhoppsakrobaterna, var så säkra!
Nu blickar vi fram emot fortsättningen av inomhussäsongen, där Götalandsmästerskapen och de olika SM som väntar blir russinen i kakan. Vi får hjälpas åt att hålla tummarna så att inte några restriktioner ställer till det!
/Coach Lasse

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer