Vassa resultat i Karlskrona

Publicerat den 17 januari 2022 kl.15:55 | Röda-gruppen, Tävling

I helgen arrangerades KA 2-spelen under dagarna två. En annorlunda variant på grund av ni vet vad..men ack så härligt att ändå få möjligheten att tävla under så säkra förhållanden det bara går.

Grönsvart mönstrade en liten grupp som bestod av röda och guldiga aktiva samt vår superveteran som klarar allt, just det, Magnus Jiwestam Persson. Från guld hoppade Tea Persson Kruse- 06 höjd under lördagen. Inte riktigt Teas dag men desto roligare blev söndagen. På 60m slog hon till med nytt PB, 8.72s och vågade efter en hel del peppning av såväl undertecknad som av coach Lasse, mamma Lotti och klubbkamrater, att springa 200m vilket gick bra. Ludvig Hallberg- 08 hade det lite svårt med tekniken men verkar trots det ha hittat en ny lägsta nivå, 2.20m är bara 1cm från hans nysatta PB och det var inte långt ifrån att han även klarade 2.30. Ludvig har definitivt högre höjder på g!

 

Nova Hedin-08 gjorde sprintdubbeln 60m och 200m där sista grenen innebar nytt inomhus PB, gött Nova. Vår medeldistanstalang (som har många strängar  på sin lyra) Arvid Jiwestam- 04 sprang 400m. Tiden 55.31s innebar seger och en plats på klubbens Tio i topp-lista.

 

Från röda gruppen sprang Algot Hallberg- 05 60m häck. Algot hade ett riktigt bra lopp på gång men slog tyvärr i den sista häcken rejält. Trots islag så höll han sig på benen och sprang i mål på 9.54s, endast 5/100-delar från hans nysatta klubbrekord från jullovet. Kul att du hittat tillbaka till häcklöpning Algot! Sommarens bronsmedaljör i P16 400m, William Lindqvist- 05, har under hösten vässat snabbheten. Under söndagen sprang William 60m och vann på det nya personliga rekordet 7.39s. I dagsläget har nu William förbättrat sitt ”pärs” med 22/100-delar i vinter. På 60m fick han sällskap av Erik Lindberg- 02 som tangerade det nysatta personliga rekordet 8.03s. För tredje loppet i rad prickades den tiden, snacka om att vara jämn. Erik provade även på 400m och där blev det en tredjeplats och en putsning av det gamla ”pärset” med ca 2s.

 

Dilek Özgür- 03 gjorde samma sprintdubbel som Nova, 60m och 200m. På 60m blev det nytt PB med 1/100-del vilket gav en juste tredjeplats. I den nya grenen för Dilek så blev det en silverpeng och förhoppningsvis en boost av att ha testat en ny distans.

 

Magnus Jiwestam Persson- 70 sprang 60m häck och gjorde det bra även om han ville mer. För er 35 år +  som nu läser detta och går i tankarna om att ni kanske skulle ta och prova friidrott, gör det! Magnus önskar träningskamrater och det är aldrig för sent att börja!

 

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer