Nytt klubbrekord och flera nya ”pärs”

Publicerat den 07 januari 2022 kl.18:00 | Röda-gruppen, Tävling

I torsdags så fortsatte jullovstävlingarna, nu med 60m, 60m häck och höjd i fokus.

Dagen inleddes med 60m häck där vi fick se två lopp. Först ut var Lilas gäng bestående av syskonen Axel och Ebba Danarö samt Lexia Miccilia. Ett bra lopp av dem alla tre som resulterade i PB för Axel och Lexia. Det andra loppet bestod av aktiva från våra två äldre grupper. 5 ovana häcklöpare där modet att våga prova något nytt var en gemensam nämnare för dem allihopa. Loppet vanns av Algot Hallberg-05 på 9.49s vilket är nytt klubbrekord med 39/100-delar i P17. Där bakom sprang Dilek Özgür-03 och Hannah Hansson-00 in sig på klubbens 10- i topp lista för kvinnor. Hedda Månsson-05 och Ludvig Hallberg-08 gjorde även dem bra debuter.

I Män 60m sprang William Lindqvist-05 i mål på 7.58s vilket är nytt PB. Härliga besked för ”Linkan” som haft ont i en höft efter en fotbollsmatch i skolan strax innan jullovet. Nytt personligt rekord blev det även för Erik som sprang 2x 8.03s. Släggspecialisten Lukas Lindbladh passade på att göra lite udda grenar för hans del. Efter att ha utvecklats väldigt mycket i gymmet under hösten så sprang Lukas ändå bara 2/100-delar från sitt PB.

I de äldre tjejernas lopp segrade Hannah på 8.17s. Dessvärre har hon fått ett smärtande knä och vi håller både tummar och tår för att det inte är något allvarligt. Det blev nytt PB för Dilek som sprang i mål på 8.51s och vi fick äntligen se Cornelia Helgesson-02 tillbaka på banan efter att ha haft problem med en vad under större delen av hösten och början på vintern. Lia Dahlqvist-05 var endast 1/100-del från sitt PB i säsongsdebuten, det lovar gott inför resten av säsongen.

I F15 vann Elvira Helgesson-08 60m på nytt PB, 8.61s och faktiskt så slog samtliga fyra personligt rekord. Nova Hedin-08 9.02s, Anna Abrahamson-07 2x 9.14s och Vera Frisk-08 9.44s.

Höjdhoppet vanns av Hampus Börjesson-93 på 1.61m och han hade en bra fight mot Lukas som hoppade nytt inomhus PB, 1.58m. Tea Persson Kruse-05 och Algot hade nog inte riktigt skakat av sig tröttheten från 60m respektive 60m häck och kom inte riktigt upp i den nivån de kan. Ludvig slog nytt inomhus PB och det var kul att även se Isak Hjelm-06 testat något annat än kastgrenar.

Passar även på att rikta ett stort tack för hjälpen med eltiden till Micke Hansson och Tony Jönsson som alltid ser till att vi får godkända tider!

Ikväll avslutas jullovstävlingarna med stav och kula. Vi önskar samtliga aktiva lycka till!

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer