Inomhussäsongen sammanfattas

Publicerat den 29 mars 2023 kl.17:13 | Statistik

Vi dristar oss till att göra sammanfattningarnas sammanfattning av 2022/23 inomhussäsong trots att vi gjorde ett tappert försök redan den 15 februari.

En hel del inträffade i tävlingsväg därefter som vi tyckte borde finnas med i evalueringen.

 

Trots uteblivna medaljer på USM o JSM som kompenserades till viss del av finalplatser o personbästa är det statistiska facit helt OK tom lite bättre än i feb. Vid Götalandsmästerskapen i Växjö för 13 – 14 åringar gjordes dessutom grönsvarta resultat som rumsterade om i Topp 25 statistiken som nu kan sammanfattas enl:

 

Totalt 28 plac på Topp 25

Fördelade 19 killar o 9 tjejer

Killarna 4 plac Topp 5 o tjejerna 1 plac

I intervallet Topp 10 hade tjejerna 1 plac  killarna 11 plac

 

Värt att notera är 14 – årige Malte Håkansson med 6 plac på Topp 25 varav 1 som nr 1 (längd). Vi kan dock notera att tjejerna tyvärr tappat lite placeringar jämfört med för tre år sedan vilket kan vara värt att analysera.

 

För första gången kan vi glädjande nog även presentera central statistik för våra veteraner.

Hela 11 placeringar av 6 tappra på Sverigestatistiken och där Per Dreifaldt var vassast med plats 6 på 400 m i M50.  Några hembesöksintervjuer avvaktar vi med till Veteran – SM.

 

 

Nu väntar en uppbyggnadsperiod som för löparnas del bl a innebär en del terränglopp som kan bli intressanta utifrån gårdagskvällens testlopp. Testomgångar i gymmet för de sk arenafriidrottarna har också genomförts med en del positivt överraskande resultat. Dessutom väntar ett träningsläger i Spanien i månadsskiftet april – maj för ett 30 – tal aktiva o tränare.

 

Givetvis startar vår Friidrottsskola i år igen första veckan på sommarlovet. Nytt på gång är också en löpargrupp för 11 – 14 åringar som kommer träna på lördagar under ledning av Emma H och Mikel M. Vår yngsta träningsgrupp de sk Hopp o Skuttbarnen drar igång den 18 april med en delvis ny coachkonstellation.

 

Vi ber er dessutom markera i kalendern Kristi Himmelfärds dag den 18 maj då både våra damer o herrar har seriematch i div 1 hemma på Krstd IP.

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer