Götalandsmästerskapen 2023

Publicerat den 19 mars 2023 kl.16:36 | Lila-gruppen, Mästerskap

Dag 1: Den efterlängtade helgen är äntligen här!

Så var det åter dags för Götalandsmästerskapen, denna gång i Telekonsult Arena Växjö. Tävlingen som många längtat efter och som avslutar tävlingssäsongen inomhus. Dessvärre sent bortfall pga sjukdom men det blev ändå 8 aktiva från Åhus på plats.

På Götalandsmästerskapen tävlar de aktiva i lag där våra tävlar för Skånelaget. Det var taggade ungdomar som träffades på fredagskvällen för att åka gemensam buss med hela Skånelaget upp till Växjö. Efter en natt med, enligt rykte, inte så många timmars sömn var de så dags för tävlingsdag nummer ett.

 

Först ut för dagen var Emrik Jalkhagen som körde kula. Emrik har inte vart iväg på så många tävlingar tidigare och det var även första året på GM för honom. Kanske var det lite anspänningar i början av tävlingen där tekniken inte riktigt satt men på slutet fick Emrik till tekniken bättre där längsta stöt blev 6.54 cm.

 

Alicia körde längdhopp och höjdhopp. I längd var det lite knepigt med ansatsen men Alicia ökade ändå på alla hopp och fick till ett sista hopp på 4.14 cm. I höjdhopp tog det stopp på 1.34 cm men på sista hoppet på 1.39 cm var hon ca 10 cm över ribban men rev dessvärre med foten.

 

Molly Kamp hade höjdhopp och gjorde felfria hopp ändå upp till 1.48 cm vilket är pers med 5 cm. Ribban höjdes till 1.52 cm där det tyvärr blev stopp men Molly kom till slut på en fin andraplats.

Vilgot Sivertsson hade längdhopp och sprang på väldigt bra i ansatsen med fina plankträffar på alla hopp. Det blev tillslut ett pers med ett hopp på 4.42 cm.

 

Malte Håkansson sprang 60 m och körde längdhopp. Malte tog sig genom försök och semi till final på 60 m. Däremellan tävlade han i längdhopp som han vann redan i första omgången med hoppet 6.12 m. Malte stod över hopp och körde endast 3 hopp för att spara sig till sprintfinalen. Dessvärre halkade Malte ur blocken och kom upp sent, men lyckades ändå kriga sig till en 5:e plats.

 

Fabian Olivestedt och Anna Sällberg körde båda två kula. Fabian persade dubbelt upp, först på 8.44 cm och sen i sista stöten ytterligare ett pers på 8.52 cm.

Anna hade tre bra stötar, detta fast hon som hon själv uttrycker det ”tappade klotet ur handen”. Längsta stöten för dagen trots dåligt grep blev 8.23 cm.

 

Axel Danarö hade ingen vidare uppladdning för GM med sjukdom hela veckan. Formen var såldes oviss. Starten gick och Axel fick en bra jämn rygg i tre varv, sen blev det till att kriga de sista två varven där Axel lyckades persa med tiden 3.44.27 sek.

 

Grymt jobbat allihopa, ni ska vara riktigt nöjda. Nu laddar vi för dag 2 imorgon. Just nu ligger Skånelaget på plats 3 i F-13, plats 1 i F-14, plats fyra i P-13 och plats 2 i P-14

Ikväll väntar först middag på hotell, sen ska hela Skånelaget tillbaks till arenan där en trollkarl hyrts in som underhållning. Det utlovades även roliga tävlingar med grymma priser. Det blir förhoppningsvis en härlig kväll som avslutar en lika grym dag för våra ungdomar.

 

//Coach Stoffe

 

Götalandsmästerskapen dag 2

Det var trötta men glada ungdomar som åter var på plats för mästerskapets andra tävlingsdag.

Emrik Jalkhagen hade tidig start med 60 m häck där han trots inte så mycket häckträning under vintern gjorde det riktigt bra och sprang i mål på nya perset 13.74 sek.

 

Molly Kamp hoppade stav. Trots en liten fadäs där Molly fick ribban i huvudet så lyckades hon ändå tagga till igen och hoppade till slut 2.21 m vilket är nytt pers.

 

Vilgot Sivertsson hade tresteg där tyvärr uppladdningen inte blev den bästa. Gemensamma lagbussen till arenan var sen av oklar anledning vilket gjorde att Vilgot endast hade 20 min att värma upp innan start. Lite vadkänning, troligt pga för kort uppvärmning, så lyckades Vilgot ändå få till tre bra hopp där längsta blev 9.48 cm, endast 10 cm från pers.

 

Fabian Olivestedt och Malte Håkansson körde både två 200 m. Fabian var snabb och trots rejält trötta ben på slutet sprang han in på nya perset 30.20 sek. I Maltes heat gick det gick fort redan från start. Malte hängde på riktigt bra och kom till slut in som tvåa på nya perset 25.05 sek.

 

Även Alicia D sprang 200 m, i f-14 och var med all rätt väldigt nöjd efteråt. Alicia var snabb upp ur blocken och sprang på bra hela vägen och kom till slut tvåa i sitt heat på nya perset 29.41 sek.

 

Traditionsenligt så var sista gren för dagen mixed – stafetten mellan distrikten. Nytt för i år var att p/f-13 och p/f-14 körde separata stafetter. Malte fick äran att representera Skånelaget och sprang fjärde sträckan i p/f-14 där det blev en vinst och därmed guldmedalj. När resultaten från stafetten räknats samman blev det totalt en snygg andraplats i Götalandsmästerskapet för Skånelaget.

 

Sammanfattningsvis grymma prestationer av alla våra aktiva under hela helgen, vi är stolta över er. Förhoppningsvis har också härliga minnen skapats och nya kompisar hittats både från klubbar i Skåne men kanske även från andra distrikt.

 

//Coach Stoffe

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer