Säsongens första SM – medalj i hamn

Publicerat den 23 april 2023 kl.17:09 | Tävling

3

Under söndagen den 23 april invaderades såväl Sydkusten som Norra Skåne av löpare, löpare och åter löpare.

Ystad IF – Friidrott stod som arrangör av SM på 10 km landsväg medan HAIS organiserade det alltmera populära Hässleholmsloppet.

I Ystad fanns tre grönsvarta veteraner på plats för att mäta sig med Sverigeeliten över 10 km landsväg. Ca 350 löpare var anmälda till ett lopp av den flackare varianten i välkända Sandskogen. En bana som sprangs tre varv på behörigt avstånd från Sydkustens vindar.

Ett strålande resultat av i M55 Henke Höglind -68 som bland 19 löpare i sin klass knep en mycket välförtjänt bronspeng via 38:03 min.

Säsongens första SM – medalj för utomhussäsongen 2023 och ett stort GRATTIS!

I M35 tävlade Lila gruppens coach Stoffe Danarö bland 24 ålderskamrater och Stoffe sprang på 37.41 min vilket renderade plats 20.

Vår tredje löpare var Per Dreifaldt i M50 som under inomhussäsongen sprungit lite kortare lopp men nu avverkade sin 10 km på 40.41 min som resulterade i plats 16 bland 28 årskamrater.

Om vi nu vitsar till det så konstateras att Stoffe D blev klubbmästare på 10 km landsväg medan Henke blev SM – trea!

Tyvärr var det en hel del återbud från yppersta svenska eliten men det förringar på intet vis den grönsvarta insatsen. Vi hoppas nu att Henke H:s medalj fungerar som bra tändvätska för våra ungdomar.

Ett fulltecknat Hässleholmslopp – en Trailvariant – hade besök av vår unge Edvin Edvardsson – 2010 – som sprang 5.4 km – varianten. Tiderna på ett Traillopp kan inte jämföras med traditionella lopp så Edvins tid på 38.15 min med en km – tid på 7.04 min gav en välförtjänt 10:e plats.

Fr o m kommande helg väntar en veckas träningsläger i Spanien för våra äldsta atleter och vi hoppas de kommer hem fulla av tillförsikt inför arenasäsongen.