IJSM Skellefteå dag 1

Publicerat den 05 mars 2022 kl.21:36 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

3

I helgen arrangerar Skellefteå AIK årets andra svenska mästerskap, det vill säga IJSM. Klubben har med tre aktiva som tagit sig hela vägen upp till Västerbotten för att tampas med den övriga junioreliten i vårt avlånga land.

Helgen inleddes med en väldigt stressig fredag där flyget från Sturup aviserade en försening på över en timme precis när gruppen skulle åka från Kristianstad. Paret Lindbladh (Lukas föräldrar) löste problemet med bravur och lyckades boka om flygbiljetterna så att gänget kunde åka från Ängelholm istället, puh.

Lördagens tävlingar inleddes med 60m, bl.a. vår Hannah Hansson i K22. Startern höll länge och tjejerna stod och ryckte men Hannah fick en bra reaktion ändå. Tyvärr blev hon lite ställd i accelerationen och fick inte riktigt till tekniken som vanligt. Men en hedrande tiondeplats blev det.

Från sprint blev det viktkastning och då med Lukas Lindbladh i P19. Lukas inledde tävlingen med ett långt första kast som tyvärr hamnade utanför. Det var en aning svårt med snurrarna för dagen men en sjundeplats med 12.22m blev dagens facit.

Sist ut var William Lindqvist-05 i P17 400m försök. Wille gjorde ett väl genomfört  lopp och hade ledning från start till mål. Tiden blev 51.62s och resulterade till slut i en plats i morgondagens final, grattis Wille!

Imorgon springer William förutom 400m final även 60m. Lycka till imorgon Wille och bra jobbat alla tre idag!

/Alex

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage