Linkan fyra på 400m i P17!

Publicerat den 06 mars 2022 kl.16:25 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

IJSM dag 2 innehåller desto fler finaler och en av dem innehöll våran William Lindqvist i P17.

William ”Linkan” Lindqvist tog sig under gårdagen till final i P17 400m. På söndagen inledde han med att springa 60m. Linkan fick ett annorlunda startblock än övriga deltagare och gårdagens block, vilket gjorde att han hade svårt att hitta det rätta trycket vid provstarterna. När startskottet väl gick så hamnade han efter och kom i mål en bit ifrån personbästa. Den positiva kan istället se det som ett bra uppvärmningslopp inför Linkans final på favoritdistansen 400m.

400m blev en väldigt spännande sådan där Linkan tog en ledning första 100m från sin bana 1. Ut på andra varvet låg han tvåa i fram till 250-300m innan han blev omsprungen och stoppad av en av tvillingarna Törnström från Danderyd. Krafterna från den offensiva öppningen kostade och mjölksyran blev för tuff på upploppet. Men en fin fjärdeplats blev det på tiden 51.26s. Grattis till fjärdeplatsen och ett suveränt lopp William!

Facit från Skellefteå blev en fjärdeplats i P17 400m, en sjundeplats i P19 vikt och en tiondeplats i K22 60m. Bra jobbat William, Lukas och Hannah! Ett stort tack till Mattias Lindbladh som agerade coach när ordinarie coacher inte kunde och tack till IFK Lunds Emil Jönsson som agerade extra hejaklack för våra grönsvarta.

Närmast blir det nu IUSM i Göteborg följt av IGM helgen efter, även det mästerskapet i Göteborg och Friidrottens hus.

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer