Grönsvarta kastare i Växjö

Publicerat den 13 februari 2022 kl.16:56 | Röda-gruppen, Tävling

Samtidigt som Pallasspelen arrangerades i Malmö och som Nordenkampen genomfördes i Uppsala huserade flera från den svenska ungdoms- och junioreliten i Tipshallen för Växjö Inomhuskast.

Åhus FIK hade tre deltagare på plats, Lukas Lindbladh-04 och Tilde Schack-05 under lördagen och Nova Hedin-08 under söndagen.

Tilde som tävlar i F17 stötte både kula och kastade vikt. I kula blev det lite föskast då hon inte riktigt hann få högerbenet i rätt läge. 10.23m som längst och 7:a med det. I vikt vittnade inkasten om att långa kast var på g. Fina rotationer med bra armar men fick inte riktigt till utkastet när tävlingen väl startade. Men 11.27m och Tilde visar återigen att hon nått en ny nivå i vinter.

Lukas kastade vikt i P19. Där blev det pärs på 12.99m och en putsning av det egna klubbrekordet och det kunde blivit ännu längre. Likt Tilde hade han fina svängar men fick inte riktigt till utkastet. Lite mer höjd så kommer även längre kast, det är på väg.

Under söndagen tävlade Nova Hedin i F15 spjut. Tyvärr var tävlingen försenad när det väl var dags för F15 så de fick bara ett inkast. Med klart godkänd teknik blev det 19m som längst och för final krävdes 22m. Får vi bara rätt på den tidiga armen så kommer det bli ännu längre när det väl är dags för spjut på vårkanten.

/ Coach spjuda-Janne

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer