Gröna ljusglimtar i pandemin

Publicerat den 06 februari 2022 kl.20:00 | Åhus Indoor, Röda-gruppen, Tävling

Årets tredje och sista dag av Åhus Indoor i Liviushallen (Öllsjö) innehöll många fina prestationer trots ett flertal avhopp p.g.a. COVID-19.

Från Guldgruppen tävlade Nicole Björklund-07 i både stav och 60m. Bra försök på nya pärshöjden 2.33 men tyvärr gick det inte den här gången. Personbästa blev det däremot på 60m två gånger om. I kula bättrade Isabelle Johnfors-08 på sitt PB med 3kg kulan. I P17 60m passade Fabian Hermansson-05 på att testa snabbheten. Och bra gick det, under 8s i sitt första lopp någonsin och det med lånade ”spikisar”.

På 60m i F17 fick vi se Hedda Månsson-05, Lia Dahlqvist-05, Amanda Banke-05, Matilda Svensson-06, Tea Persson Kruse-06. Det loppet vanns av Lia på 8.48s vilket är nytt PB. Faktiskt så blev det nytt PB för samtliga, bra jobbat tjejer och bra jobbat coach Sara! Tea hoppade även höjd och där blev det tangerat inomhus PB. Lia, Matilda och Selma Strömbäck- 06 hoppade sedan längd. För Lia blev det en andraplats via nya pärset 4.82m vilket för upp henne som nr 10 i klubben. Bra resultat även av nytillskotten Matilda och Selma även om de kanske önskade mer. Men med kontinuerlig hoppträning och fler tävlingar kommer ni flyga allt längre tjejer! 800m – specialisten Arvid Jiwestam -04 hoppade även han längd. Tyvärr lite svårigheter med plankan men fick till slut ett godkänt hopp (5.13m) vilket är klart godkänt.

Från den äldsta gruppen var det också många som passade på att tävla på ”himmaplan”. Algot Hallberg-05 fortsatte med PB och klubbrekordssviten från fredagens vikttävling med att springa 60m häck på 9.21s vilket är en putsning av hans klubbrekord med 28/100-delar.

Sprintergrabbarna William Lindqvist-05 och Samuel Jönsson-06 tävlade i P17 60m. Redan i försöken sprang William i mål på nytt PB, 7.24s, vilket är en förbättring med 15/100-delar. William förbättrade sedan den tiden ytterligare i finalen till 7.21s och upp som tvåa i klubben genom tiderna. Bra matchning fick han av Samuel som förbättrade sitt personbästa med 7/100-delar ner till 7.26s och en klättring till fjärdeplats på klubbens tio i topplista. Grattis killar!

Kastarna Tilde Schack-05, Lukas Lindbladh-04 och Albin Warhed-02 stötte alla kula. Tilde som tävlar i F17 gjorde sin bästa serie någonsin med nytt PB i sista stöten som grädde på moset. Lukas som fick stöta med 7kg kulan istället för 6kg som är vikten i P19 förbättrade sitt PB från sensommarens Castorama. Resultatet 10.23m innebär en femteplats på klubbens bästalista! Albin gjorde inomhusdebut och stötte 9.09m vilket är klart godkänt. Med mer teknikträning så kommer ännu längre stötar.

Stavgrabbarna Gustav Karlström-05 och Jesper Dreifaldt-02 bjöd på en härlig show för dem som fick lov att närvara. Det blev seger på nytt PB och tillika klubbrekord med resultatet 3.73m för Gustav. En förbättring med 22cm. Jesper hoppade även han nytt PB, 3.43m och var väldigt nära att även klara 3.53m. Grattis killar samt coach Ian och bra hoppat!

I K 60m tog sig äntligen (Hannahs och undertecknads ord) Hannah Hansson-00  under sub 8s med 7.99s. Det innebar vinst och kval till IJSM i Skellefteå. Stort grattis Hannah! Där bakom säsongsdebuterade Emma Gerdes-03 (8.32s), Dilek Özgür-03 slog nytt PB (8.43s) och Cornelia Helgesson-02 satte nytt säsongsbästa (8.51s). Dilek sprang även häck och gjorde det på tiden 10.24s vilket bara är 4/100-delar från PB.

I M längd hoppade Joel Torp-04 nytt PB via 5.86m. Tyvärr fick han ont i ena baksidan och avbröt. Förhoppningsvis är det ingen större fara och han är tillbaka på ansatsbanan inom kort. Cornelia Helgesson sprang från 60m till längd och trots två lopp i benen blev det vinst på nytt PB 4.85m! Dessutom så tog hon sig in på klubbens bästa lista, härligt.

Glädjande nog hade vi också besök av fd Åhusfriidrottaren Moa Kjellander numera Ullevi och tränad av Khaddi Sagnias coach.

Moa sprang 60 m häck på 9.27 sek, ett steg i rätt riktning efter ett par års skadestrul. Kompisen Alfrida från Kville och våran Dilek sparrade väl.

/Coach Alex med viss assistans av Loppan

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer