Fina resultat i Karlskrona

Publicerat den 16 juni 2024 kl.20:50 | Lila-gruppen, Tävling

3

Denna helg arrangerades Rosenbomspelen i på Västra Marks IP i dagarna två. En tapper skara grönsvarta från lila grupp var på plats för utmana andra friidrottare då främst från klubbar tillhörande Blekinge, Småland och Öland.

Idag söndag tävlade Thea, Miranda, Ida och Ebba. De två sistnämnda körde även lördag.
Alla tjejer stötte kula och som de gjorde det. Personliga rekord av samtliga där Thea fick iväg kulan hela 9.06 m, första gången över 9. Miranda stötte 6.49 m , Ida 6.63 m och Ebba 10.67 m, vilket ledde till silver.
Härligt tjejer, kanske är de styrketräningen som gett resultat.

Thea körde även längd men besvärades med fotont så hade svårt att få till ansatsen. Men Thea är pepp för fler tävlingar och kommer igen, va så säkra!

Miranda passade på att hoppa höjdhopp och var felfri över 1.30 m med väldigt fina hopp med luft. På nästa höjd låste de sig lite så Miranda stanna på 1.30. Nästa gång ska vi prova vända skylten med aktuell höjd så kommer Miranda flyga högt över ribban även på högre höjder.

Ida körde förutom kula även spjut, 600 m och längdhopp. Detta resultera i säsongsbästa i alla tre grenar. På lördagen tävlade Ida i 60 m häck, tresteg och diskus. Där blev pb i häcken och fina resultat i övriga grenar.

Ebba var först ut för dagen med 60 m. Där blev det ett snabbt lopp som resultera i final. Väl där kom Ebba i mål på 8.99 sek, andra gången sub 9. Även Ebba körde spjut och längd. Tekniken satt inte riktigt i spjut men fick till en tredjeplats trots allt. I längdhopp fick hon till ett jättehopp som mätte 4.51 m, personbästa men dock för mkt medvind. Detta hopp ledde till en silverpeng. På lördagen sprang Ebba 60 m häck och fick då säsongsbästa på 10.61 sek vilket resulterade i final.

Grymt jobbat idag tjejer. Märks ni har roligt tillsammans och häftigt att se hänget ni har tillsammans med aktiva från andra klubbar, fin vänskap mellan föreningar.

//Coach Stoffe

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage