Ömsom sol, ömsom regn i Karlskrona

Publicerat den 16 juni 2024 kl.21:25 | Röda-gruppen, Tävling

3

Under dagarna två arrangerade Ka2 IF Rosenbomspelen på snabba Västra mark. Vädret både bjöd och ställde till det för våra grönsvarta aktiva.

Under lördagen var det mestadels blåst. Hannes Ericsson- 08 var först ut i P17 höjd. Hannes stannade på 1.70m, en bit ifrån hans nysatta klubbrekord på 1.78m men det har sin förklaring i en ny ansats som inte riktigt sitter än. Näst på tur var Jesper Dreifaldt- 02 på 400m. Precis innan start började det så sakteligen att dugga och med det blev det genast lite kyligare. Jesper satsade friskt på bortre lång i kraftig motvind men tappade frekvens i kurvan och tog sig snubblande i mål som tvåa på årsbästat 53.41s. Hannes sprang sedan 200m i hällande regn och detta till trots blev det nytt personligt rekord på tiden 25.29s. Bra kämpat killar, vi hoppas på bättre tur med vädret till nästa tävling! Vi hade ytterligare en Dreifaldt på plats i form av pappa Per i M55. Även Per sprang 400m och gjorde ett bra lopp. Frågan är nu vilken eller vilka distanser det blir på Veteran-VM i Göteborg senare i sommar?

Under dag två var vädret desto bättre, strålande sol men fortsatt blåsigt. Vindarna var verkligen luriga så Ludvig Hallberg- 08 fick inte riktigt till det som han önskat i P17 spjut. En silverpeng blev det ändå, ny chans på torsdag och himmaplan Ludde! Nova Hedin- 08 har verkligen hittat stabiliteten i spjut och gjorde på nytt en bra serie utan att få till den där träffen. En silverpeng även för Nova och knappa halvmetern från PB. Snabba Elvira Helgesson- 08 tillbringade hela förra veckan sjuk i feber och förkylning. Trots avsaknad av träning blev det en andraplats i K 200m på tiden 25.85s. Nu håller vi tummarna för att du får hålla dig frisk resten av säsongen!

Ett ”nyförvärv” på veteransidan i form av Håkan Jansson -61 sprang 100 m på 15.61 sek. Kanske vi får se även honom på Veteran – VM.

/Coach Alex och Coach Lasse

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage