Hela Skåne deltävling 1

Publicerat den 16 juni 2024 kl.15:28 | Barngrupper, Tävling

3

Under två timmar på söndagsförmiddagen genomförde en träningsgrupp från KFUM tillsammans med Åhus Friidrotts gröna grupp, prova-på tävlingen ”Hela Skåne”.

”Hela Skåne” är ett tävlingskoncept som initierats av Skånes friidrottsförbund. Konceptet går ut på att två träningsgrupper, från två närliggande föreningar, genomför två deltävlingar där barnen får prova på att tävla under väldigt lättsamma former. Syftet är att få fler barn att börja tävla.

Denna dag var det KFUM som var tävlingsarrangör och träningsgrupperna träffades på Kristianstad IP kl. 10.00. Efter gemensam uppvärmning delades barnen upp i två grupper med barn i blandade åldrar, kön och föreningstillhörighet. Den ena gruppen började med att stöta kula och den andra gruppen med längdhopp. Efter tre stötar/hopp vardera bytte grupperna plats.

Efter detta var det dags för 600 m där alla barn startade samtidigt och respektive förälder tog tid på sitt barn. Förmiddagen avslutades sedan med kurirstafett och en gemensam fika.

Från gröna gruppen var det tyvärr inte så många barn som kunde vara med vilket är synd då ”Hela Skåne” är fin chans att öva sig på att tävla på ett enkelt sätt utan att behöva åka så långt. De fyra aktiva som var med Malva Håkansson, Katja Persson och Carl och Annie Hallberg gjorde jättefint ifrån sig och det blev flera nya pers.

Vi tackar KFUM för en fint arrangerad deltävling! Nästa gång (preliminärt i slutet av augusti) är det Åhus friidrott som är arrangör för deltävling 2.

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage