Blandad kompott VU – dag 2

Publicerat den 18 juni 2022 kl.20:25 | Röda-gruppen, Tävling

Det var en gedigen skara grönsvarta som mötte upp den andra tävlingsdagen av tre. och det var ett fullspäckat program. Såväl hoppare som löpare och kastare var på plats och Ullevis båda raksträckor var tvingade att användas för sprintloppen vilket ju ibland kan spela lite spratt med motvind på ena rakan o medvind på andra.

 

Totalt 11 grönsvarta atleter visade upp sina friidrottskonster med den äran och stärkte  varumärket Åhus som nu Absolut inte är bara Ottoglass.

I F14 – 80 m hade vi Siri Lindgren o Nova Hedin i startblocken. Intresset i åldersklassen för sprint var jättestort vilket gav 13 heat och således över 100 startande. Siri gjorde ett bra lopp o landade på 11.24 sek blott 1/100 över sitt PB. Nova som kompletterar sitt spjutkastande – nyttigt – med 80 m hade en helt OK tid i form av 11.78 sek. Nova kastade också spjut och här gällde att efter tre kast vara bland de 8 bästa för att kasta final. Tyvärr fixade inte en besviken Nova detta idag men det kommer flera chanser. Talangen finns. Tålamod!

 

På 1500 m i F 17 startade löpnovischen Amanda Banke som under senaste halvåret provat sig fram på olika distanser för att hitta rätt. Huruvida 1500 är rätt fick vi inget svar på då hon hamnade i en klunga en bit efter huvudgruppen och fick ingen rygg. Strulande lårmuskler gjorde inte det hela lättare. Hon biter ihop o kommer igen.

 

Även dag 2 av VU var Mikel Månsson -07 på löparbanan och nu på 800 m. Efter gårdagens hinderlopp kändes det nog lite i kroppen men med positiva tankar kan sådant ”luras iväg”.

Mikel startade i heat 2 av 4, hade bästa tiden i heatet med sig och kunde alltså inte åka snålskjut bakom några ryggar. Ännu ett lopp av Mikel som hade hög klass vilket gav ett pb via 2.07.11 och totalsjua när alla heaten slagits samman. Dessutom….tar vi bort  norrmännen blev det plats 4 i det svenska gänget.

 

F16-tjejerna Tea Persson Kruse och Matilda Svensson sprang båda 100m. Även Lia Dahlqvist sprang 100m men i F17.  I tuff konkurrens blev det inte någon final men dock PB för Matilda och säsongsbästa för Tea och Lia. William Lindqvist ställde även han upp på 100m men i P17. I försöken så ryckte en kille och blev diskad. Det gjorde att William höll igen i början men tiden blev dock fina 11.60s (PB med 23/100-delar) vilket gav en plats i B-finalen. Väl där blev tiden 11.53s och en förbättring från fjolårets ”pärs” med hela 30/100-delar.

Kastartalangen Tilde Schack körde kombon kula och slägga. En bit ifrån personbästat i kula, måhända lite tävlingsnerver. I slägga hade Tilde en go känsla och tekniken kändes stabil. Lite problem med själva utkasten som dessvärre sökte sig till nätet. Som längst blev det 33m och Tilde tar den goa känslan med sig för att nöta utkast inför kommande tävlingar. Sist ut bland de våra var sprintergrabbarna William L och Samuel Jönsson i P17 400m. Trötta killar efter en lång dag och gårdag. Det blev fina tider ändå, 50,95s och sitt tredje bästa lopp någonsin av Samuel och nytt ute PB av William med 51.33s, bra jobbat grabbar! 

Imorgon kör vi tredje och sista dagen av VU-spelen, vi önskar alla aktiva ett stort lycka till! 

// Mats o Alexander

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer