Samuel o Mikel kanonstartade VU dag 1

Publicerat den 17 juni 2022 kl.20:20 | Röda-gruppen, Tävling

Så är den då äntligen igång, Sveriges i särklass största arenatävling med över 7000 starter från många olika länder, inte bara de nordiska. En tävling av denna omfattning kräver en perfekt organisation, positiva atleter med supporters och en formtoppad Per Crona.

 

Dagens grönsvarta gäng gjorde en utmärkt insats och visade att Makrillerna o GAIS klubbfärger passar väl så bra på friidrottsgänget från Hanöbuktens pärla….Åhus FIK.

Fyra tjejer och två grabbar tävlade under första dagen och klarade sig bra o i vissa fall riktigt bra. Först ut var Siri Lindgren i längd för F14. En kvaltävling med 78 hoppare som fightades om 16 finalplatser. Siri fick det inte riktigt att stämma och landade som bäst på 4.65 m som gav plats 21. Bara att ta nya tag, flera chanser väntar.

 

En riktig smällkaramell svarade Hedda Månsson för i F17 som blev trea i B – heatet på 800 m på nytt ”pärs” 2.35.05 min. En putsning med 0.75 sek och detta trots att hon inte specialtränar 800 m. Hallå där..säger vi.

 

På 1500 m hinder ”pärsade” Mikel Månsson -07 med 14 sek, jo ni läser rätt 14 sek, och landade på 4.45.50 min vilket gav en finfin fjärdeplats. Mikel hade bl a en ”norrman” före sig så bland de svenska grabbarna var han trea vilket ser bra ut inför USM. Nu har Mikel två lopp kvar här på VU så mat o dryck är anbefallt och tillåt dig att var både stolt o nöjd.

 

I längdhopp ville det sig inte riktigt för Matilda Svensson i F16 som haft strul med sina benhinnor och hade hon hoppat i trakterna av vad hon kan hade finalplatsen varit given. Viktig erfarenhet dock som vi hoppas hon kan använda i morgon. Lia Dalhqvist i F17:s längd hade också valt att dubblera dvs förutom längd även 100 m. Tyvärr funkade det inte riktigt för Lia denna dag. Hon hoppade en hel del kortare än vad hon kan och kanske vind o nya banor ställde till det även hos Lia. Gör nu som Matilda….glöm o ladda om! Era friidrottsbarn hejar högljutt!

 

Samuel Jönsson-06 tävlade i den extra tillagda grenen 400m häck (internationella betingelser). Loppet var ett av två observationslopp (det andra förra helgen i Sollentuna)  vilket innebär att U18-förbundskapten var på plats. Samuel som klarade av kvalgränsen till U18EM i Jerusalem för drygt 2 veckor sedan på hemmaplan, slog idag till igen. Seger på tiden 55.07s och med det åter igen under kvalgränsen (56,0s). Stort grattis dubbelt upp Samuel! Nu håller vi tummarna för en uttagning.

Avslutningsvis denna första VU – dag….jätte, jättebra insatser som ni skall vara stolta över och där vi på hemmaplan nästan slitit upp våra SMS – fingerblommor i all upphetsning.

 

Two days to go…keep on!

 

//Mats o Alexander

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer