Stilig VU – avslutning

Publicerat den 19 juni 2022 kl.20:35 | Röda-gruppen, Tävling

Så var festen slut. I tre dagar har över 2660 friidrottare från olika håll på denna jord mätt sina krafter med varandra i olika grenar. Kanske t o m kunnat eller hunnit utbyta några ord om friidrotten på Island eller i England.

 

Så Göteborg är bra på detta också, dvs arrangera mastodonttävlingar. Det är således inte bara Nationalteatern, Lotta på Liseberg eller Avenyn som gäller och grönsvart gillade detta vilket framgår av resultaten.

Först ut för dagen var i F13 Anna Sällberg, en kastartjej som idag stötte kula. Antalet kulstötande tjejer var ca 70 varför gruppindelning gällde. Anna hamnade i ”den bättre” halvan och startade efter grupp B. Efter ett mycket samlat stötande av Anna med två stötar över 10 meter räckte 10.23 m till en kanonfin åttondeplats. ”Be proud!”

 

Siri Lindgren avslutade sin VU-helg med att springa 300m i F14, dessutom grendebut. Tiden blev fina 45.86s och plats 28:a av 61, bra jobbat Siri! Tea Persson Kruse gjorde som under lördagen när hon sprang idag, fast den dubbla sträckan. Nytt säsongsbästa på 200m i F16 med 28.92s. Riktigt nöjd var hon inte men den där smärtande foten gjorde sig påmind vilket såklart stör. Nu håller vi tummarna för att det inte är något långvarigt, för då kommer ”pärsen” Tea, var så säker!

 

Årets VU avslutades av – både för vår del och för tävlingarnas del – ett antal medeldistanslopp. I P15 hade vi Mikel Månsson (för tredje dagen i rad) och nya stjärnskottet Gabriel Ryden på 2000 m. Ett 40 – tal startande fördelat på två internationella heat där våra grabbar startade i första. Här gjorde vårt senaste nytillskott Gabriel Ryden ett fantastiskt lopp o slog sitt från i måndags nysatta ”pärs” med fyra sek till 6.15.63 min. Detta gav plats 16 totalt och två platser före Mikel Månsson som gjorde sitt tredje tävlingslopp på tre dagar vilket tydligt satte sina spår i tiden. Dock måste betonas att Mikel haft en mycket lyckad helg och där nu kroppen måste tas om hand tillsamman med huvudet.

 

Tittar vi på loppet med bara svenska ”himmaögon” blev Gabriel sexa och Mikel åtta och detta i Sveriges i särklass största arenatävling. Visst är det starkt av ”Emmas pågar”!

 

I tävlingarnas sista lopp med grönsvarta ögon stod 800 m i P19 på programmet med superfightern Arvid Jiwestam. Vi vet att väl kamofluerade målsättningar fanns och Arvids andraplats i B – heatet på 2.01.52 och endast 2/10 över ”pärset” gärna fått bli någon halv sekund mindre. Dock att topprestera kl 1945 på kvällen kräver ofta erfarenhet och den kommer var så säker Arvid. Glöm inte …ännu ett lopp i närheten av pb!

 

Sammanfattningsvis ett mycket bra VU med många positiva ”nybörjaröverraskningar” och riktiga toppresultat i vissa grenar förenat med en massa nyttiga erfarenher att ta med sig och använda framöver. Icke officiella ”teambildningsövningar” förstärkte förhoppningsvis upplevelsen.

 

Nu går vi in i träningsbubblan igen o laddar för Öresundsspelen den 8 – 10 juli.

 

//Mats o Alexander

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer