Åhus Indoor blev en PB-fest

Publicerat den 04 februari 2024 kl.23:30 | Åhus Indoor, Röda-gruppen, Tävling

Åhus Indoor 2024 för röda-gruppen

Under den tredje dagen av Åhus Indoor var det dags för de äldre aktiva att få tävla i det mer traditionella grenutbudet (i fredagskväll kastades det vikt). Det resulterade i flera nya personliga rekord samt ett par klubbrekord.

 

Den röda gruppen gjorde sammanlagt 23 starter fördelat på 18 aktiva (8st tjejer och 10st killar). Tjejerna gjorde 11 starter och killarna 12st. Relativt jämt fördelat men en hel del aktiva saknades på grund av sjukdom, någon enstaka skadekänning samt avsaknad av rundbana. Nåväl, de som deltog gjorde det med bravur och som vanligt är det något speciellt med hemmaplan. Kanske är det för att familj och vänner kommer och hejar, eller för att man känner sig trygg. Oavsett vad anledningen är så har vi sett det många gånger förr, fina resultat i lilla Liviushallen.

 

Först ut var Vera Frisk- 08 och Nova Hedin- 08 på 60m häck. Vera putsade sitt PB rejält när hon sprang i mål på tiden 10.09s. På vintern brukar vi mest se henne i kastringen (PB i vikt i fredags) men idag blev det först PB på korta häcken via 11.99s och sedan nästpärs på 60m för Nova. En förebild helt klart och fler borde ta efter henne och våga utmana sig själva lite oftare! Vera fortsatte senare under dagen med att tävla i paradgrenen stav och vilken tävling hon gjorde! Nytt personligt rekord och tillika klubbrekord i F17, F19, K22 och K via 2.83m! Stort grattis! Vera var inte långt ifrån att även klara 2.93m, kapaciteten finns där.

 

Elvira Helgesson- 08 gjorde säsongsdebut på 60m. Det blev först nytt PB i försöken via 8.11s och sedan i finalen på 8.05 vilket resulterade i en silverpeng! Mellan försök och final på 60m hann Elvira också med två hopp i längdgropen. Först tangerat PB via 4.99m och sedan nytt PB i andra på 5.15m vilket bärgade guld! Härligt Elvira! Anna Abrahamson- 07 sprang 60m och slog nytt personligt rekord i försöken på tiden 8.82s. Lia Dahlqvist- 05 har haft långvariga problem med ett knä. Detta till trots så blev det ett nytt ”pärs” i längd via 4.86m! Ett långt övertramp i första försöket vittnar om att det kan bli än längre inom en snar framtid. Det viktiga är dock att knät känns OK!

 

Det var även två glädjande comebacks på 60m i den kvinnliga seniorklassen. Tea Persson Kruse- 06 och Matilda Svensson- 06 har varit borta p g a knä- respektive benhinneproblematik. Härligt att se er tillbaka på banan tjejer!

 

Tilde Schack- 05 och Isak Hjelm- 06 stötte båda kula i F- respektive P19. För Tildes del var det den tredje tävlingsdagen i rad, trots det bara en centimeter ifrån sitt årsbästa. Isak gjorde en strålande kastserie och stötte nytt PB. Det nya lyder numera 11.14m.

 

I M 60m drog superveteranen Emil Zail-87 det snabbaste strået när han blev trea på tangerat veteran-PB, 7.27s. Bakom honom slog Samuel Jönsson- 06 säsongsbästa på 7.35, William Lindqvist- 05 SB på 7.44s, Jesper Dreifaldt- 02 PB på 7.62s. Vi fick även se tävlingsdebut av gruppens egna Hulk, Oskar Mattisson- 03 som för det mesta spelar Amerikansk fotboll och har ett PB i bänkpress på hela 190kg! Debuten resulterade i tiden 7.72s och gav förhoppningsvis bränsle till ytterligare tävlingar i vinter. Det blev även tävlingsdebut av Piotr Grunwald- 06 som sprang på 8.08s. Även där hoppas vi på att Åhus Indoor gav mersmak för mer tävlande.

 

Jesper sprang även 60m häck i M på de höga seniorhäckarna (106,7cm) vilket resulterade i ett nytt klubbrekord i M22 och M på tiden 10.44s. Grattis Jeppe! Ludvig Hallberg- 08 har haft en väldigt lyckad helg med först PB i vikt under fredagens Åhus Indoor, sedan PB i vikt i Växjö samt spjuttävling inomhus (debut med 700g spjutet). Idag hoppade Ludde stav vilket gav ett SB på 2.43m.

 

I P17 60m fick vi se Aron Powell- 07 tillbaka efter några veckors rehabträning p g a en irriterad höftböjare samt Hannes Ericsson- 08. Det blev vinst för Aron på 7.64s och 8.06 för Hannes som hade trötta ben efter gårdagens fotbollsturnering. Hannes tävlade även i favoritgrenen höjd där det blev 1.76m samt stötte kula.

 

Ett stort tack till tävlingskommittén och alla funktionärer som gjorde den här helgen möjlig, ni är guld värda!

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer