Arvid ”pärsade” i Bannister (Gbg)

Publicerat den 06 februari 2024 kl.20:30 | Röda-gruppen, Tävling

1566320 1280 - Åhus Friidrott

Under tisdagskvällen arrangerade Göteborgsklubben Sävedalens AIK i vanlig ordning ett medeldistanslopp på 800 m kallat Bannister. Tävlingen avgjordes i ärevördiga Friidrottens Hus i samma område som Slottskogsvallen o Frölundaborg. Ett område som i sommar kommer att invaderas av tävlingshungriga veteraner i samband med VM för just veteraner.

Att vara medeldistanslöpare under inomhussäsongen speciellt om man är i en utvecklingsfas kan vara en grannlaga uppgift. De aktuella tävlingarna är inte så många och det får inte ”gå för långsamt eller för snabbt” i heaten så det gäller att hitta tävlingar med passande motstånd.

Tävlingen ”Bannister” har fått sitt namn från den brittiske löparen Roger Bannister som var förste man under 4 min på en mile – dvs 1609 m. Detta skedde i Oxford 1954 och det är ett utmärkt sätt att hedra honom genom att döpa ett lopp just efter hans prestation.

I Göteborg denna kväll var det inte en ”drömmil” som arrangerades utan 800 m för både tjejer o killar. Vi har tidigare haft Mikel Månsson -07 tävlandes inom ”Bannisterarrangemangen” men en ryggskada satte tyvärr stopp denna gång så vårt hopp stod till ”Smällkaramellen från Pallasspelen” – Arvid Jiwestam -04 där han som bekant satte ett sjudundrandes PB på 1500 m.

Dagens tävling hade lockat totalt 41 löpare – 21 tjejer och 20 killar – med en hel del intressanta o lovande namn dock mest från Västsverige. Var väl så att Åhus o Spårvägen var de exotiska inslagen. Det är nyttigt för våra aktiva att möta nytt motstånd och ovana miljöer. Ingen blir unik i en garderob!

Kanske pappa och tf coach Magnus passade på att vara extra uppmärksamma på miljö, starters etc med tanke på VVM I sommar…eller? Slottsskogen sommartid är en fantastisk oas.

Tack vare en del återbud fick Arvid springa i A – heatet och där höll ”haren” ett vasst tempo och Arvid fick upp till bevis ”på studs”. Lite knuffar redan efter ca 125 m och ett o annat snedsteg. Ett mycket bra tempo av täten gjorde att fältet spreds ut och Arvid fick verkligen kämpa. Om det lönade sig? Förvisso plats 5 i heatet men ett snyggt inomhuspärs via 1.56.57 min. Således lönade sig kvällen och JSM – biljetten bör vara i hamn. Dessutom mycket mycket erfarenhet med sig i bagaget som t ex lång resa, tufft tempo från början och löpstarka motståndare. Dvs ingen promenad i parken!!

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer