Åhus Indoor för lila-gruppen

Publicerat den 04 februari 2024 kl.17:35 | Åhus Indoor, Lila-gruppen, Tävling

Söndagen

Söndagen på hemmatävlingen Åhus Indoor tävlade lila gruppens fjorton- och femtonåringar, födda 2009-2010, samt Lucia i F17.

Andra dagen var minst lika spännande och rafflande som gårdagen. Mängder av personbästa och härliga insatser. Ni är en fantastisk grupp och verkligen roligt att se så många av våra aktiva utvecklas och göra personbästa.

Lexia och Emrik har fått känna på att göra tjuvstart och sedan inte få lov att springa, inte roligt men sånt som händer.

Lexia tjuvstartade alltså på 60m häck men lyckades en stund senare springa 60m slätt på 8,96, första gången under 9s! Kul att då få springa final där hon fick till ytterligare ett fint lopp bara några hundradelar långsammare och en fin femteplats. Snyggt!

Emrik återhämtade sig från sin tjuvstart på 60mh och slog sedan tre roliga PB på längd, 60m och kula, härligt!

Lucia, en av våra nykomlingar under hösten, slog fina PB i F17-klassen på 60m (9,22s) och kula (6,16m). Kul att du börjat tävla Lucia!

Molly började dagen med nytt PB på 60mh (10,47s) och brons. Därefter trodde hon att hon hoppade på 147cm men visade sig vara nya perset 150cm i höjdhoppet! Därefter tre fina försök på 153cm som visar att det inte är långt borta att lyckas även med denna höjden. Mycket imponerande efter en lång tid med skador i fötterna. Fötterna kändes av och även tummen, som nyligen varit bruten, stoppade henne i stavhoppet. En liten bronspeng ändå när hon ville hoppa på lägre höjder. Det finns mer att hämta, och klokt att bryta tävlingen när har skador.

Malte hade det utmanande i längdhoppet med att börja med två övertramp. I tredje ”säkerhetshoppet” höll han ihop det fint med ett hopp på 5,77m, förbättrade med ytterligare en decimeter och en stabil förstaplats! Han följde upp med två härliga inomhuspers i 60mh (8,57s) och 60m (7,46s)!

Alicia gjorde som Malte, tävlingen mer spännande än nödvändigt. Hon sprang igenom på första och andra längdhoppet, sedan kom Åke och skrek till henne att ”hoppa” i tredje, vilket gav henne ytterligare tre hopp och glädjande nog SB med 4,24m. Alicia körde många grenar med även 60m, kula (8,46m – silver), höjd (143cm – silver) och stavhopp (2,03 – guld).

I sprintfinalen 60m såg vi även Fabian (8,15s och PB) samt Olle (7,94s). Även Axel (9,43s) slog pers på 60m!

Olle följde upp med fina 5,33m i längd och en stabil förstaplats i favoritgrenen höjd (168cm), detta trots ryggbesvär. I längden blev det även PB för Fabian (5,04m) Emrik (3,96m) och Edvin (4,00m).

Fabian hade en toppendag med nytt pers i kula, hela 11,06m, guld och flera fina stötar över tio meter.

Fabian körde även vikt i fredagens tävling och fick där oxå till fina kast med 13.20 m som längst vilket är personbästa även i den grenen!

I kulan blev det även PB för Axel (7.39 m), Emrik (6.50 m) och Edvin (7.74 m).

Edvin som haft problem med växtvärk och därför inte kunna tävla så mkt, gick in på försiktiga 123cm i höjden och fortsatte ta höjd för höjd hela vägen till 151. Nytt pers med en sisådär 15cm. Kul!

Härlig dag och arrangemanget i sin helhet flöt på utmärkt!

//Coach Helena och coach Stoffe

 

Lördagen

Hemmatävling för de yngre förmågorna i F/P 11 och F/P 13 och lördagen bjöd på många härliga prestationer och resultat! Läs mer under länken.

För lila gruppens Ebba Danarö var nog dagens höjdpunkt (!) 144cm i höjdhoppet, nytt PB och ett ????! Skönt att detta fungerade när det i övrigt gjorde ont i foten och inte gick att hoppa längd eller springa så bra i häckfinalen. Gjorde fina 10,40s i försöksloppet på 60mh, nytt PB som hade räckt till ett silver utan smärtorna. Kulan stöttes iväg till 8,95m, också PB och ett brons för Ebba. Den ädlaste valören guld kom efter seger på 133cm i stavhoppet.

Kultävlingen var en kul framgång där hela elva av sexton deltagare i F13 slog PB, vilka stjärnor vi har i denna åldersgruppen. Thea Hurtigs personbästa lyder nu 7,77m och Ida Olssons 6,74m.

Thea slog även nytt PB i längden med 3,87m och var väldigt nära att gå till final och få hoppa ytterligare tre hopp. Ida var hack i hälinen på 3,77m. Thea slog även nytt PB i höjden på 128cm, en förbättring med 18cm från anmälningshöjden 110cm!!!

Miranda Viltback fick till ett fint PB på 60m och närmar sig verkligen tio sekunders gränsen med 10,11. Hon ställde även upp i höjden där ansatsen inte riktigt fungerade lika bra som förra helgens tävling.

Ida slog PB på 60mh med 13,04!

Några av de äldre ungdomarna och coach Tilde ställde upp som välbehövliga funktionärer och skötte även speakeruppdrag och dj-andet med bravur!

Arrangemanget under lördagen har gått utmärkt även om det började spännande med att det stod vatten på golvet när vi anlände under morgonkvisten. Tävlingsledare Fia hade att göra under dagen men löste allt utom toapapper! Imorgon kör vi tävlingar för våra fjorton- och femtonåringar. Vi önskar lycka till er, ha kul!

Coach Helena

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer