Kastarfamiljen fortsätter imponera

Publicerat den 11 juni 2023 kl.19:15 | Övrigt

3

Finish Games i Vellinge var helgens mötesplats för tävlingshungriga friidrottare. Knappt 1000 starter under två dagar och grönsvart var representerade av röda, lila och turkosa grupperna samt veteraner.

 

Vi sammanfattar de röda bedrifterna samt veteran Stoffes insatser.

Förra helgen var det spjutfamiljen som firade triumfer. Idag var det klang o jubelföreställning för de rytmiska o dansanta släggtjejerna. Jo det sägs så att en hel del släggtjejer har en bakgrund inom jazzdansen.

Sant..??

 

I vilket fall belade våra tre tjejer de tre första platserna i F 15:s slägga och….alla ”pärsade” enl:

1 – Anna Sällberg -09 med 37.40 m

2 – Nova Hedin -08 med 33.56 m

3 – Isabelle Johnfors -08 med 29.90 m

 

Även Ludvig Hallberg i P15 testade släggan men fick inte till den där riktiga smällen denna gång. När nu den nya kastburen kommit på plats i Åhus ökar träningsmöjligheterna avsevärt och vi kan se Castorama an med viss tillförsikt.

 

Utan att överdriva var vindarna inte på spjutkastarnas sida. Den snurrade o snurrade och resultaten gav inte kastarna rättvisa. Vindarnas gud Anemoi bör kanske kontaktas nästa gång. Trots detta segrade Ludde i P15 på ett resultat ca 15 m under sitt PB således dryga 29 m. Se det som mental träning Ludde!! Starkt ändå!!

 

I löpgrenarna var sprintern Hannah Hansson -00 på plats o tog sig till final i sin säsongsdebut och tog där plats två med tiden 13.43 sek. Hannah har sprungit snabbare men nu är säsongsdebuten gjord och nya mål kan preciseras. Under lördagen sprang även veteran Stoffe Danarö 800 m och blev sexa på drygt 2.12 min. En tidszon han verkar trygg i.

 

Ännu en tävlingshelg till ända som var ömsom vin o ömsom vatten och läggs därmed till handlingarna och där nu fokus riktas mot seriematcherna i Lerum på lördag och våra egna Sommarspel på söndag.

 

Väl mött på Sommarspelen!

 

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage