Sommarlov + Friidrottsskola = Sant

Publicerat den 14 juni 2023 kl.18:31 | Barngrupper, Friidrottsskolan

”The same procedure” as last year and every year since 2002.

Dvs Friidrottsskolan igång på Åhus IP under de här första två veckorna efter skolslut under ledning av tre friidrottsaktiva ledare och där barn o ungdomar får möjlighet att testa sina friidrottsliga talanger.

Tjugotalet barn hade anmält sig till årets Friidrottsskola som går av stapeln på Åhus IP.

Två timmar varje förmiddag i två veckor får de t ex möjlighet att testa på olika grenar och lära sig olika uppvärmningsövningar mm. Olika stafettvarianter o lekfulla styrkeövningar finns också på menyn.

 

Övningarna leds av tre aktiva friidrottsungdomar enl:

– Fabian Hermansson 18 år – lång sprint

– Vera Frisk 15 år – stav, häck

– Mikel Månsson 16 år – medeldistans, hinder, diskus

 

De aktiva är indelade i en yngre grupp och en lite äldre födda 2012 – 2014. Vi kollade med våra ledare varför de valt att söka just detta sommarjobbet och vad de tyckte var viktigast:

 

– Vera tyckte att lite sommarlön var en faktor o att en annan var att hon gillade både barn o friidrott. Hon tycker också att som ledare måste man uppmärksamma alla barn och ge positiva kickar när det är läge. Samtidigt hoppas hon utvecklas som ledare o få ny kunskap.

 

– Fabian valde jobbet som ledare på Friidrottsskolan för att kunna dela med sig av sina kunskaper om friidrott. Dessutom är jobbet attraktivare än att t ex sitta i en butikskassa. För att bli en bra ledare måste man ha tålamod o ”se alla barn”. Han hoppas också att han kan inspirera några barn till att börja med friidrott i Åhus FIK.

 

– Mikel som varit ledare tidigare tycker det är kul att lära ut det han kan om friidrott och vara en del i deras utveckling. Som ledare måste du vara bestämd och kunna bygga relationer med barnen. Att barnen trivs är viktigt och att de kommer att minnas dig och kommer tillbaka till ett annat år säger Mikel.

 

Vi intervjuade också några av de aktiva som villigt gav luft åt sina känslor.

 

Annie -2014 som redan tränar i Grön grupp valde Friidrottsskolan för hon tycker friidrott är så roligt. Allra bäst gillar hon 400 m och lekar där man springer. Hon tycker ledarna är bra och snälla även om vissa barn är lite tramsiga.

 

Tyra -2016 tränar orientering när hon inte är på Friidrottsskolan. Har provat friidrott på någon allaktivitetsdag tidigare och ville nu testa igen. Gillar häcklöpning bäst och tycker kulstötning är svårt. Tycker Friidrottsskolan är jätterolig och ger den betyget 5 på den gamla betygsskalan.

 

Moa -2016 som redan går i en av våra reguljära grupper tycker friidrott är jättekul och tycker höjdhopp är klart roligast vilket är lite ovanligt i så unga år. Däremot kasten gillar hon inte lika mycket.

 

Detta var lite ihopsamlade intryck från de första dagarna där såväl väder som humör varit i topp och vi hoppas på en liknande fortsättning.

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer