Svenska friidrottscupen- match 2 avgjordes i Lerum

Publicerat den 18 juni 2023 kl.12:00 | Övrigt

Igår (lördags) arrangerades seriematch 2 i Div.1 södra för både killar och tjejer i Svenska friidrottscupen. Matchen gick av stapeln på Stenkullens IP i Lerum och matchen blev något alldeles extra!

Inför match 2 såg det ut som att vårt herrlag skulle kunna vara med och tampas om en uppflyttning till Lag-SM kval. De låg trea på 49,5p och upp till ledande Linköping fattades bara 9,5p. Damlaget låg på en femteplats med 41p, 4,5p före Ljungby men bara 5,5p upp till tredjeplatsen. En öppen match med andra ord. För herrarnas del blev det aldrig riktigt spännande under match 2 utan de gjorde en mycket stabil match medan tjejernas match först avgjordes i sista grenen som var stafett.

 

Först ut var våra sprinters Emil Zail-87 och Hannah Hansson-00. Båda två fick till en bra start och gjorde framför allt en väldigt bra första halva av loppet. Det blev en fjärdeplats för såväl Emil som Hanna, 11.42s och upp på klubbens Topp-10 bästa lista trots -1.0 vind för Emil och 13.52s för Hannah som även hon sprang i motvind. En stabil start på dagen helt enkelt!

 

Näst på tur var Ludvig Hallberg- 08 i stav och Tea Persson Kruse- 06 i höjd. Ludvig som blivit både snabbare, starkare och spänstigare på kort tid har haft det lite svårt tekniskt den senaste tiden. Men idag gick det vägen, nytt utomhus PB på 2.50m och en fjärdeplats, härligt! Tea har haft mycket hälproblematik sedan förra matchen och kunde inte göra sig själv rättvisa. Det blev trots det en tredjeplats på 1.50m, bra jobbat. I sista hoppet drog det tyvärr till i framsida lår, vi hoppas att det inte är något allvarligt och att Tea snabbt är på benen igen!

 

Våra släggspecialister Lukas Lindbladh- 04 och Tilde Schack- 05 gjorde en strålande släggtävling! Eller vad sägs om personligt rekord för Lukas på 40.28m och en andraplats samt personligt rekord för Tilde på 38.84m och en tredjeplats! Är slägga klubbens nya paradgren? De stötte båda kula på slutet av dagen. Lukas har fortsatt störts av en ömmande armbåge så tyvärr blev det bara en stöt men Tilde var tvungen att hålla jagande Ljungby bakom sig vilket hon gjorde, puh!

 

I avsaknad av ett par löpare och ett sent avhopp av Henric Höglind på grund av familjära själ fick Jim Edvardsson-06 axla en tuff roll i den stekande solen (runt 26+ grader och knappt chans till skugga förutom inomhus). Första gren var 3000m och där blev det en femteplats på det nya ”pärset” 11.06min. Knappt 3h senare sprang Jim 1500m i ett väldigt taktiskt lopp. Där sprang Jim i mål som fyra. Strongt Jim! Det blev tyvärr en sent avhopp även för tjejerna då Emma Hallberg kastade in handduken i fredags. Efter en hel del panik och jagande, t.ex. så var vår f.d sprinter och hoppare Cornelia Helgesson redo att ställa in sina planer för helgen och hoppa in (snacka om klubblojalitet, kamratanda och laget före jaget!!!) men Ella Törnblom gjorde precis som Jim och sa jag kan dubblera. Sagt och gjort så sprang Ella först 3000m och där blev det nytt PB, 12.08min och knappt 3h senare blev det 1500m, mycket bra Ella!

 

Vera Frisk- 08 passade på att förbättra sitt egna klubbrekord i stav när hon blev fyra på 2.70m! Inte långt ifrån att även klara 2.85m, det kommer Vera! Hannes Ericsson- 08 har verkligen gjort ett stort lyft sedan inomhussäsongen. Idag blev det 1.70m i höjd och en fjärdeplats även för honom. Hedda Månsson- 05 som haft en tuff vinter med en långvarig knäproblematik börjar hitta både tempo och rytm på favoritdistansen 800m. Idag blev det nytt årsbästa med 2s med tiden 2.37min och en femteplats. Jesper Dreifaldt- 02 springer normalt bara halva sträckan och då helst med häckar i vägen. Därför var det väldigt svårt att avgöra ett vettigt utgångstempo men det spelade ingen större roll för Jesper. Via 60s första varvet sprang Jesper i mål som trea på 2.09min, PB med 2s.

 

På 400m häck ställde vi upp med Samuel Jönsson- 06 och Elvira Helgesson- 08. För Samuels del blev det inte det där riktiga flytet och ca 200m in i loppet blev det ett par steg extra vilket kostade både tid och energi. Samuel vann dock i överlägsen stil på 56.94s, 2/10-delar från sitt egna klubbrekord satt under Finnkampen förra året. Bra jobbat! Elvira som gjorde debut på distansen gjorde ett strålande lopp och hade ledning från start och hela vägen in på upploppet. Tyvärr slog hon i knät på häck 9 och föll. Alla trillar på häck nån gång Elvira, det är bara att ta nya tag, för snacka om att lång häck är din gren! Dilek Özgür- 03 har kämpat en del med vadproblematik den senaste tiden. Igår sprang hon först 200m individuellt utan att få till starten och accelerationen riktigt och sedan 200-ingen i stafetten. Gött att se dig tillbaka i tävling Dilek! Aron Powell- 07 fick med kort varsel hoppa in för William Lindqvist på 200m som tyvärr inte fått ledigt från jobbet. Det blev ett mycket bra inhopp där Aron blev femma på tiden 23.23s. Det hade varit nytt PB med 47/100-delar men tyvärr blåste det lite för mycket medvind.

 

I spjut ställde vi upp med Algot Hallberg- 05 och Nova Hedin- 08. Det blev vinst för Algot på 47.28m utan att få till den där träffen, härligt Alle! Algot som fortfarande rehabiliterar sin korsbandsskada tar nya kliv i processen hela tiden. Kanske finns där någon möjlighet till fortsatt tävlande i sommar och kanske även JSM i augusti? Nova skadade oturligt nog sin axel härförleden och kunde inte göra sig själv rättvisa. Men väl så viktiga poäng till laget blev det via hennes femteplats. Sen nu till att få ordning på axeln Nova! Coach Sara Kärsbo- 91 hoppade längd för tjejerna. En ömmande hälsena ställde till det för Sara men en tredjeplats på 4.88m blev det. Inga fler hopp och lopp nu på semestern Sara! Yngst i gänget var Malte Håkansson- 09 som hoppade längd för killarna. Lite svårigheterna med det tekniska men det blev ack så fina 6.06m och en fjärdeplats, bra Malte!

 

Inför avslutade svensk stafett (100-200-300-400m) var tjejerna piskade till att som sämst vara en placering bakom Ljungby då de var 1,5p bakom. Efter en del korrigerar på plats så ställde vi upp med följande lag: Hannah- Dilek- Matilda Svensson- 06 och Siri Lindgren- 08. Tjejerna gjorde det mycket bra med förutsättningarna som fanns och lyckades hålla sig precis bakom Ljungby. Med andra ord så klarade sig tjejerna sig kvar i Div.1 med endast 0.5p marginal! Snacka om att friidrott kan vara spännande!!! Killarna gjorde även dem en bra stafett och ställde upp med följande: Emil-Samuel- Malte-Aron.

 

Män: 

Plac. M1 M2 Poäng
1 Linköpings GIF Män 59 52 111
2 IFK Lund Män 52.5 54 106.5
3 Lerum Friidrott Män 46 57 103
4 Åhus FIK Män 49.5 43 92.5
5 IFK Göteborg Män 28 45 73
6 Ljungby FIK Män 32 18 50

 

Kvinnor: 

Plac. M1 M2 Poäng
1 Sävedalens AIK Kvinnor 52 55 107
2 IFK Lund Kvinnor 53 46 99
3 Lerum Friidrott Kvinnor 44 54 98
4 IFK Göteborg Kvinnor 46.5 50 96.5
5 Åhus FIK Kvinnor 41 31 72
6 Ljungby FIK Kvinnor 36.5 35 71.5

 

Vi gratulerar således Linköping och Sävedalen till avancemanget och tillåter oss att applådera oss själva för att få tävla i Div.1 även nästa år, med båda lagen!

 

För grenresultat se länk: https://www.easyrecord.se/result?No5bOO

 

Bra kämpat alla, det är en fröjd att få vara med på er friidrotts-resa!

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer