Vårkampen 2024

Publicerat den 04 maj 2024 kl.18:39 | Barngrupper, Lila-gruppen, Tävling

 

Äntligen var det dags för årets första utomhustävling, vårkampen och glädjande nog var det aktiva från tre grupper som deltog. För vissa var det den första riktiga tävlingen medan andra hade mer tävlingsvana.

Från Turkos grupp ställde syskonen Siri och Ebbe Wedin upp i F10 respektive P9 och Moa Buonassisi tävlade även hon i F11. Ebbe ställde upp i tre grenar, 60m, längd och 400 m där han gjorde fina resultat i framför allt 60m och längd. Storasyster Siri ville inte vara sämre och ställde upp i 60 m, kula och 600 m, där det bästa resultatet kom i kula där det blev ett fint personbästa. Lite mer träning så kommer hon lätt att stöta ännu längre. Den tredje aktiva från gruppen, Moa ställde i sin tur upp i fyra grenar, 60m, höjd, längd och kula. Moa hade en riktigt bra dag och satte fyra fina personbästa i tre av fyra grenar. Moa var mest nöjd med sitt personbästa i höjd.

Från Grön grupp ställde Alva Buonassisi, Svea Jalkhagen Tribo, Lova Orning och Katja Persson. Alva ställde upp i F12 i 60m, 60m häck och höjd. Alva är framför allt nöjd med höjd där även fast tekniken inte stämde riktigt under de första hoppen så satte hon ett fint personbästa, som gav mersmak. Svea körde även hon en trekamp och ställde upp i 60m, längd och kula, där det blev personbästa i både 60m och kula. Det ser inte ut att dröja länge innan hon kommer under 10 sekunder i 60 meter. Lova ställde även hon upp i tre grenar höjd, längd och kula, där det blev fina personbästa i alla tre grenarna. Även fast hon själv inte var supernöjd. Katja ställde även hon upp i tre grenar, 60m häck, längd och kula där hon ficka jämna och fina resultat. Speciellt i 60m häck där även fast Katja var lite nervös inför gjorde hon ett fint lopp och ska vara mycket nöjd med sin insats.

Lila gruppen representerades av Miranda Viltback och Ida Olsson. Miranda ställde upp i F13 i 60m och kula. I kula gick det sådär då hon inte riktigt fick till tekniken, men på 60m gick det betydligt bättre och hon satte ett fint personbästa. Det skulle inte förvåna om hon är under 10 sekunder vid nästa tävling. Ida, som även hon tävlade i F12 ställde upp i fyra grenar, där hon gick till final i både 60m och längd. Dock tog det lite för mycket på krafterna då hon har varit rätt mycket sjuk senaste tiden så hon orkade tyvärr inte hoppa finalhoppen i längd.

För att summera dagen ska vi var stolta över våra grönsvarta aktiva då de gjorde en mycket bra insatt. Det är roligt att se att det nu finns aktiva i flera av våra grupper som vågar ställa upp och tävla. Vår förhoppning är att vi ska få med ännu fler som vill.

Vi tränare som var på plats tackar för idag!

Fia, Tove och Viktor.

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer