Friidrottscupen division 1 i helgen

Publicerat den 07 maj 2024 kl.14:55 | Seriematch

Under den kommande veckan står två nya arenor i rampljuset inför nya tävlingar med Grönsvarta atleter på plats. Vi pratar då om Contactspelen i Olofström på torsdag – Kristi Himmelfärdsdag – samt på söndag i Uddevalla och Svenska Friidrottscupen div 1.

 

Dannfältet i Olofström på torsdag

På Dannfältet i Olofström är det då dags för det lite yngre gardet framför allt att säsongsdebutera i en lagom stor tävling. Såväl Turkosa, Gröna samt enstaka Lila o Röda gruppaktiva är på plats för att kolla av det sk ” formläget”.

Det är angeläget för de yngre aktiva att prova på tävlingssituationen hyfsat tidigt och då i tävlingar av lämplig storlek och på rimligt resavstånd. Vi hoppas på gynnsamt väder och mycket ”kämpa, kämpa”.

 

Seriematch i Friidrottscupen division 1 i Uddevalla

På söndag är så dags för seriematch i division 1 på Rimnersvallen i Uddevalla. Matchen ingår i Svenska Friidrottscupen och såväl tjejer som killar skall möta sju resp. fyra andra lag i en match med i princip fullt grenutbud a la Finnkampen. Tjejerna har legat i division 1 ganska länge och t o m kvalat till Elitgruppen en gång medan killarna har några färre år på nacken.

Årets tjejlag är starkt föryngrat och på vissa positioner lite orutinerat men å andra sidan är ungdomlig entusiasm ofta en för coacherna icke kalkylerad drivkraft. För visst finns det även mästerskapsrutin hos flera av dem tävlande. Tjejernas motståndare är: Orient (Uddevalla), Ljungby, Linköping, Motala, Lerum (Gbg), Tjalve (Nrkpg) och Lund. En del av motståndarna är mer bekanta än andra men alla har två ben o två armar så…..

Killaget ser hyfsat starkt ut och med Humlestafettens bragd i ryggen – se bild nedan – är vi spända på att se vad som kan hända. Motståndet är ganska tufft där t ex Lidingö mönstrar rutinerat folk med vassa ”pärs” men vi har också ett flertal vassa tävlande som kan ställa till det med hjälp av positivt tänk och massa kämparglöd.

Killarnas motståndare är Högby (Öland), Orient (Uddevalla), Lidingö och Lerum (Gbg) så fighten kan bli både tuff, lärorik och förhoppningsvis fylld av leenden o muntra tillrop.

 

Vi önskar det unga gardet i Olofström …Lycka till och att våra lag i Uddevalla har viljan och förmågan att flytta gränser!!

 

IMG 2369 - Åhus Friidrott

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer