Överraskande andraplats av killarna i Humlestafetten

Publicerat den 04 maj 2024 kl.15:24 | Löpning, Tävling

 

Första lördagen i maj = Humlestafetten I Bromölla. Grönsvart hade tre lag på startlinjen (Veteranerna tyvärr lämnat wo) och de skötte verkligen sitt uppdrag väl.

Knappt 50 lag i Öppen klass och Företagsklass sprang sex sträckor via 2 x 6.5, 4.5, 2.5 km. Vi hade satsat på ett sk löparlag med killar som springer medeldistans o längre, ett lag med killar som helst springer 200 m + 400 m samt ett blandat tjejlag med tre medeldistansare och tre stafettdebutanter.

Det sk löparlaget tog en rövare med att starta med de mest meriterade för att försöka hänga med så länge som möjligt. Om de lyckades? Mmmm kan man säga! Efter tre sträckor var man etta efter att Arvid, Mikel och Carl chockat löparvärlden. Sedan förvaltade Oscar, Jim och unge broder Edvin förtroendet och tog en mycket glädjande andraplats. Oddset var ganska högt på den placeringen. Av de individuella sträckorna var t ex Arvid J nr 1 på 6.5 km sträckan o han som helst springer 800 m. En lite extra tulpan kanske.

De sk långa sprintrarnas lag rumsterade runt i resp sträckresulratlista efter mycket modiga satsningar som förutom en del extra flås gav mycket nyttig mental träning. Vem hade trott att Jesper, Fabian  Hannes, Samuel, Linkan och Aron skulle ställa upp i en stafett med sk långa sträckor. Om det nu inte blev några besök på prispallen så gav det garanterat ökad grupp – och klubbkänsla. Modigt o utmanande! Vi får kanske utöka medeldistansarnas löpgrupp??

Tjejlaget med en blandning av rutinerat folk och novischer skall ha all heder av sin insats och detta var ett perfekt genrep inför seriematchen nästa helg. När laget dessutom inte kunde använda löpcoach Emma på den långa första sträckan pga benhinnebesvär utan ”överlät” den till Selma S var vi lite oroliga. Men ack vad vi bedrog oss. Selma skötte det utmärkt o Emma fixade sin 4.5 km variant snabbast av alla deltagande tjejer (18.23 min) innan långsprintern Elvira drog iväg. Ella fixade sedan sin sträcka enl plan för att släppa iväg de något orutinerade systrarna Lucia o Lexia på de två sista sträckorna och de behövde inte skämmas för sin insats.

Sammanfattningsvis kan vi notera mycket glädjande att vi kan mönstra laginsatser i ”grenar” som inte är helt bekväma för alla atleter. Detta är ett utmärkt bevis på lojalitet och modet att prova tunn is.

PS Vill ni ”gotta ner i” individuella sträcktider etc hänvisar vi till Humlestafettens hemsida under resultat.

Mats L

 

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer