VSM Karlskrona 2017

Publicerat den 20 augusti 2017 kl.17:04 | Mästerskap, Veteranfriidrott

VSM i Karlskrona dag 1

Veteran-SM 2017 i Karlskrona invigdes med pompa denna fredag. Blåsorkester, invigningstal och perfekt tävlingsväder. Som vanligt kom vi med ledorden ”du blir aldrig för gammal” och ”ingenting är omöjligt”
Från Åhus FIK var vi denna fredag 6 stycken tävlande och det tycks vara en trend att ju äldre man blir, ju fler grenar vågar man ge sig på. Så härligt att se Gunnar Neovius och Ulf Mossberg avverka grenar på löpande band som om det vore lilla DM. Gunnar i klass M65 sprang in som 4:a i finalen på 100 m. Tiden blev 16,44. Gunnar ställde också upp i diskus och kastade till sig en 5:e plats med ett kast på 25,33 m och avslutade sedan dagen med att ta sig över höjdhoppsribban då den låg 1,24 m över mark. Detta gav en 2:e plats och en stor silverpeng runt halsen. Stort grattis!

Ulf Mossberg i klass M60 som precis dragit igång sin karriär som veteranfriidrottare började direkt med att plocka en silvermedalj i höjdhopp då han tog sig över 1,26. Sedan sprang han till sig en 4:e placering på 100 m med tiden 16,32. Slutligen denna dag en 8:e plats i diskus med resultatet 24,18. Imponerande!

I den yngsta klassen M35 hade vi Kristian Neovius och Johan Ström. Båda kastade diskus. Johan drog längsta strået denna dag med ett kast på 25,49. Tätt därefter hade vi Kristian på 22,98. Detta gav en 4:e respektive 6:e plats.

I klassen M45 hade vi också en debutant i veteranfriidrottsammanhang. Erik Månsson som visat sig vara en god löpare på både korta och lite längre distanser nöjde sig denna gång med 800 m och gjorde detta fantastiskt bra. 6:e plats på tiden 2,21,80.

Undertecknad som också tävlar i klass M45 hoppade höjd. Jordens dragningskraft var lite extra besvärlig denna dag. En 4:e plats med höjden 1,46 var lite lägre än målsättningen men det gör inget för det kommer nya chanser ”du blir aldrig för gammal”

 

//Magnus Jiwestam Persson

 

VSM i Karlskrona dag 2

När nu resultatservicen nu är igång i Karlskrona kan vi rapportera från Veteran – SM, dag två på Västra Marks IP.
Ett mästerskap med nästan 600 deltagare och drygt 1560 starter.
Dag två präglades mycket av mångsysslarnas uppvisning. Åtminstone vad gäller de med grönsvart tävlingsdräkt. Vi noterade att åldermannen i gänget – the man without fear – Gunnar Neovius i M 65 ställde upp i tre grenar denna lördag och plockade hem två bronspengar via kula – 9,57m (bra, bra) och längd 3,62 m samt en femteplats i spjut. Hur mår den kroppen idag? Novischen Ulf Mossberg (M60) nöjde sig med 1500m och kula men det är snyggt så.

Kristian Neovius i M35 – jodå son till Gunnar – noterade en fjärdeplats i kula på 9,89m och vann därmed den familjeduellen. Per Dreifaldt i M45 med gedigen löparbakgrund sprang 1500 m med en femteplats som resultat via 4,51,14 min. En hedervärd insats. Ännu en debutant visade upp sig i den grönsvarta uniformen och det var Marie – Louise Lindau som i K 55 hade valt slägga denna premiärdag. Modigt!!

Vi återkommer med söndagens bravader framåt söndag kväll.

//Mats Larsson

 

VSM i Karlskrona dag 3

Under söndagen avslutades årets ”veteranhappening” i Karlskrona där nästan 600 deltagare fightats om både ära och medaljer.
Vi förutsätter att tävlingarna genomförts i god anda där och att detta är viktigare än inlämnade protester eller oförberedda dopningsprov.

För klubbens del fortsatte Gunnar Neovius i M65 att imponera med sin allsidighet eller vad sägs om söndagens tävlande i stav(2:a), tresteg (3:a), slägga och 400m!!!!! Hur många födda 1949 hoppar tresteg och stav med äran i behåll? Även Ulf Mossberg visade mod och testade under söndagen 400m och slägga (3:a). Vi får hoppas att Ulfs kropp har tålt helgens ansträngningar. Magnus Jiwestam (M45) kanske mera känd som mångkamps – Magnus sprang 110 m häck i arla morgonstund (kl 0840, okristligt tidigt) och landade på 20,99 sek i lätt medvind. Vi får hoppas att han tyckte det var värt att stiga upp så tidigt.

Henrik Höglind i M45 med rutin från bl a sommarens fjällmaraton sprang 10 000 m på 39,09,26 vilket gav plats 6. Kristian Neovius (M35) visade också fin allround – förmåga med bl 63,22 sek på 400 m (femma). Marie Louise Lindau (K55)fortsatte att testa kastgrenarna under söndagen med 6,99 i kula(plats 6) och diskus med en femteplats.

Vi får hoppas att våra veteranaktiva haft en stimulerande helg med många nya erfarenheter och att kropparna är i hyfsat skick med tanke på kommande KM:

//Mats Larsson

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer