5 medaljer första dagen!

Publicerat den 09 september 2017 kl.23:18 | Mästerskap, Röda-gruppen

Årets GM arrangeras i Uddevalla på Rimnersvallen och trots duggregn så lös solen för våra grönsvarta atleter

Sydney Karström inledde dagen med att springa 200m häck försök i F13. 29.27s var nytt klubbrekord och hintade om en framskjuten placering i finalen. Väl där sprang hon åter igen på 29.27s vilket gav henne silverpengen. Sydney hoppade sedan tresteg vilket hon vann på 11.09!!! Samma resultat som tvåan men med ett bättre andrahopp som också mätte 11.09m. Stort grattis Sydney!

Elsa Hjelm- 04 inledde sitt mästerskap med att kasta spjut. 29.20m innebar både ”pärs” och en tredjeplats, grymt! Efter spjutkastning var det dags för 60m. Via 8.43s i jobbig motvind i försöken sprang Elsa in på 8.36s i semifinalen, en tangering av klubbrekordet och det åter igen i motvind. Tyvärr krävdes 8.34s för final.

Lukas Lindbladh också född 2004 kastade slägga och spjut. I slägga blev det en femteplats på 29.97m och i spjut klämde Lukas till med hela 37.06m och blev 4a! Lukas hann inte kvala in i spjut i tid. Men efter att han höjt sitt pb med ca 5m i tisdags så efteranmälde coach Maria honom. Idag höjde han det ytterligare med ca 3m, häftigt säger vi!

Moa Feldt- 03 hoppade höjd under första dagen och gjorde det väldigt bra. 1.53m gav en andraplats i den jämna F14 tävlingen. Imorgon väntar släggan!

Filippa Svensson- 03 sprang först 300m häck försök och trots en hel del trippande blev det personligt rekord med runt sekunden när hon tog sig i mål på tiden 48.17s. Tjugo minuter var det dags för längdhopp och tyvärr så var benen för trötta för att göra Filippa rättvisa. Men final på 300mh blev det. Filippa sprang på nytt under sitt tidigare ”pärs” 48,65s vilket gav henne en tredjeplats i årets snabbaste lopp på distansen, snyggt!

Emma Gerdes också född 2003 sprang 80m. Precis som för Elsa påverkade motvinden men två snabba lopp, både försök och semi blev det. Emma slutade på en sjundeplats (arenan har bara 6 banor) 4/100-delar ifrån att få springa final. Imorgon blir det 300m och det ska bli spännande att se vad Emma kan ställa till med där!

Hälsningar från Uddevalla,

//Alexander Nertlinge-Asp

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer