Vi är igång, vi är laddade, vi är många

Publicerat den 29 oktober 2021 kl.19:06 | Röda-gruppen, Träning

Så är vi då äntligen igång med en inomhussäsong som förhoppningsvis kommer att betraktas som normal även efter den 1 april 2022.

 

Det har varit perioder av uppgivenhet, fantasitorka blandat med ”djäklar anamma” och hinkvis med tålamod och flexibilitet men nu är vi där sedan ca en månad….igång med inomhussäsongen på ett sk normalt sätt.

 

I övergången mellan utomhus- och inomhussäsong (2 – 4 veckor beroende på grupp) har en del organisatoriska förändringar gjorts i form av gruppsammanslagningar, skapande av en ny Hopp o Skuttgrupp, rekryteringar av nya tränare samt ett rejält nytillskott av aktiva i intervallet 13 – 18 år både från andra friidrottsklubbar men även från idrotter som amerikansk fotboll och badminton t ex.

 

Nytillskotten har inneburit att de två äldsta grupperna Röda och Guld nu har mellan 55 – 60 aktiva vilket onekligen ställer krav på coachkollektivet. De senaste årens succee med sk Hopp o Skuttgrupper (fyra – fem år) har gjort att även ännu en grupp nu med barn födda 2017 startat upp med ett nygammalt tränarpar tillsammans med nya färska assisterande tränare mellan 13 – 15 år.

 

Totalt har vi i dagsläget ca 220 aktiva + ca 10 veteraner (löpare o mångkampare) och en kö på ungefär 10 barn. För att hantera detta finns i dagsläget 36 tränare och tränarassistenter som tillsammans vill ge alla våra barn och ungdomar en inspirerande och av rörelse färgad fritid.

 

Även om inomhussäsongen är i full gång bedriver de äldre grupperna stora delar av uppbyggnadsträningen utomhus – lite beroende på grengrupp – t ex löpträning via Slingan vid First Camp i Åhus, Skepparslövsbacken, Björket vid Krstd IP och inte minst Glansaboområdet i södra Espet.

 

Det är en fascinerande upplevelse att se tjejerna o killarna springa fram genom strandskogen eller bestiga diverse klitter o se de hukande djuren undra vad som pågår. Lika undrande var Skepparslövsborna häromdagen då våra Röda atleter värmde upp på P – platsen framför kyrkan innan Skepparslövsbacken upp mot Idrottsplatsen lät sig besegras ett antal gånger kanske lite med hjälp av den annorlunda uppvärmningplatsen som ev gav oanade krafter.

 

I mitten av november drar Minispelen i Liviushallen igång följt av det nya projektet Hopporama. Sedan är det löparnas tid med t ex Luciastafetten i Råby och Åhus Trail Run men även Valencia Maraton och ett antal inomhustävlingar i Malmö, Karlskrona och Göteborg är i blickfånget.

 

Väl mött!

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer