USM/JSM dag 2 i Täby

Publicerat den 19 augusti 2023 kl.23:00 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Dag två innehöll både med- och motgångar för våra grönsvarta atleter.

Lördagens första tävlade för klubben var Hannes Ericsson i P15 höjd. Tekniken satt inte riktigt som han ville och tyvärr rev han ut sig på 1.73m. Hannes som haft en väldigt bra säsong har även tampats en del med en besvärande hamstring. Besvären gjorde sig påminda under sista hoppet vilket gjorde att han fick avstå att springa försök på 300m. Upp med hakan Hannes, du har många mästerskap att se fram emot i framtiden!

Näst på tur var William Lindqvist på 200m försök i P19. Linkan hade inte riktigt hunnit återhämta sig från gårdagen och fick därför mjölksyra strax efter utgången ur kurvan. Surt sa räven men så är det ibland. Bara på det igen Linkan, vi alla vet vad du kan!

 

Elvira Helgesson sprang försök på 300m i F15. Planen var enkel, full fart från första steg och om hon hade övriga bakom sig på behörigt avstånd skulle hon släppa på farten sista 20-30m. Sagt och gjort så vann Elvira sitt försök enkelt på fina 41.91s. Imorgon blir det final!

Tilde Schack stötte kula i F19. Tyvärr fick Tilde inte tekniken att stämma men vem har sagt att rotationskula är lätt!? Instötningen vittnar om att längre stötar finns i kroppen, bara att knyta näven Tilde. Bra kämpat!

Arvid Jiwestam sprang försök på favoritdistansen 800m i P19. I ett svårt taktiklopp gör Arvid ett strålande försök genom att gå upp och dra, gå med när andra attackerade, stå emot knuffar och spurta på upploppet. Det resulterade i en delad heatvinst och därmed klar för söndagens final!

Dagens sista grönsvarta atlet var Vera Frisk som skulle springa final på 300m häck i F15. Vera fick ett tufft lopp med en hel del trippande inför nästan alla häckar. Sånt som händer men en hedrande åttonde plats blev det! Imorgon blir det paradgrenen stav.

Förutom final på 300m för Elvira, 800m final för Arvid och stavfinal för Vera så blir det spjut för trion Algot Hallberg (P19), Ludvig Hallberg (P15) och Nova Hedin (F15). Vi önskar samtliga aktiva ett stort lycka till!

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer