Bra start på USM/JSM i Täby!

Publicerat den 18 augusti 2023 kl.23:59 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Idag fredag startade USM för 15-åringar och JSM för 19-åringar i Täby. Mästerskapen arrangeras på Tibblevallen där Grönsvart har fina minnen ifrån. Klubben har 9 aktiva på plats som kämpar mot den övriga ungdom- och junioreliten.

Dagens första tävlande var Nova Hedin i F15 slägga. Det blev en nervig inledning med två ogiltiga kast. Men i den tredje omgången smällde hon till med ett kast på 39.11m, PB med hela 4m, vilket gav hennes plats 8. Bra jobbat!

Ludvig Hallberg var näst på tur och det i P15 slägga. Ludvig inledde stabilt men var tvungen att öka i den tredje omgången för att få kasta ytterligare tre kast. Ludde lyckades med den bedriften! Det tredje kastet mätte 37.12m, PB med ca 1m vilket gav honom plats 8, snyggt!

Samtidigt som Ludde kastade slägga hoppade Elvira Helgesson kval i F15 längd. Elvira gör debut i SM-sammanhang och hade en bra tävling på gång men var tyvärr inte kompis med plankan den här gången. Som längst blev det 4.93m, 2cm från PB och 11cm från att få hoppa final. Bra debut Elvira, nya tag imorgon, då blir det försök på 300m.

Tilde Schack tävlade i paradgrenen slägga, närmare bestämt Flickor 19. Efter att ha kollat vilka som prickat av sig var planen glasklar, våga satsa då det kommer krävas PB för att kasta final. Tilde vågade köra på, tyvärr gick det inte vägen den här gången men trägen vinner Tilde! Imorgon blir det kula.

Vera Frisk är kanske mer känd i klubben som stavhoppare men Vera har många strängar på sin lyra. Idag blev det mästerskapsdebut då hon sprang försök på 300m häck i F15. Planen var tydlig, våga trycka på ordentligt till första häcken och hitta sedan rytmen. Sagt och gjort så genomförde Vera loppet strålande trots lite mindre perfekt tajmade häckar. Tiden skrevs till 50.35s, PB med 1,3s och vidare till lördagens final, härligt!

Sista ut för dagen var William Lindqvist på 400m försök i P19. ”Linkan” som han kallas, hade modet att gå med i den tuffa öppningsfarten. Kanske gick det lite för fort eller har han inte riktigt hunnit återhämta sig. William hade lite otur att bli sjuk för två veckor sedan, vilket såklart kan ha påverkat mer än vi trott, då Linkan gick in i den så kallade väggen ca 50m tidigare än planerat. Imorgon springer William halva sträckan, det vill säga 200m, då kan det gå undan!

Förutom Elvira, Tilde, Vera och William så gör Hannes Ericsson mästerskapsdebut imorgon, höjd och 300m försök i P15 står på programmet. Löpartalangen Arvid Jiwestam springer försök på 800m i P19.

Bra kämpat alla och ett fortsatt lycka till imorgon!

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer