Tjejerna 4:a i svenska cupen Div.1 södra

Publicerat den 14 augusti 2022 kl.00:25 | Röda-gruppen, Seriematch, Tävling

I damernas match 2 hade Högby IF och IFK Helsingborg en match i matchen och lagen där bakom med IFK Göteborg, Sävedalens AIK och Åhus FIK fightandes om en tredjeplats. Ställningen inför starten var Högby 46p, Helsingborg 41p, Sävedalen och Åhus 35p och Göteborg på 34p. Det var med andra ord uppdukat för en härlig fight på ett stekhett Kristianstads IP!

Dagens första gren var slägga och där ställde grönsvart upp med numera släggspecialisten Tilde Schack- 05. Tilde har verkligen fått ett stort lyft i sommar och har på den senare delen slagit personligt rekord med hela 7m med 3kg släggan. I K kastar man med 4kg så det var bara till att kavla upp ärmarna och bomba på. Sagt och gjort så ökade Tilde omgång efter omgång och förbättrade till slut sitt personliga rekord med 4kg släggan från 31m till nästan 36. Resultatet gav en klar andraplats och en positiv start för laget. Då ska ni veta att det var osäkert om Tilde kunde komma till start p g a en ömmande fot, men den höll och ja, resultatet vet ni ju nu redan.

 

Next out var Tea Persson Kruse- 06 som grendebuterade på 400m häck. Tea som nyss varit sjuk, gjorde en stark första halva av loppen innan mjöksyran tog över. Bra jobbat Tea! Där efter var det Hannah Hansson-00 på 100m. En sen säsongsdebut efter en efterlängtad resa på andra sidan jorden  borde göra Hannah lite mer nervös än vanligt. Att ena spiskon sprack vid på snörning hade fått vem som helst nervös men icke Hannah. Hon tog bara fram en rulle sporttejp och löste problemet som ingenting. En bra acceleration gjorde att Hannah låg tvåa till ungefär 50m, där efter gjorde avsaknaden på snabbhetsuthållighet sitt och Hannah sprang i mål som trea vilket gav tre välbehövliga poäng. Dilek Özgür- 03 har gjort ett starkt avtryck på oss alla i sommar, både i längdhoppsgropen och på banan. Dagen till ära så sprang hon 200m och gjorde framför allt en väldigt bra kurva innan både motvinden och mjölksyran blev allt för besvärlig.

 

Kajsa Andersson gjorde en stark dubblering i kula och spjut. Eller vad sägs om en tredjeplats på nytt personligt rekord i kula på 10,70m. Inte nog med att det var PB med över halvmetern, det är även nytt klubbrekord i K22 och K med 2cm, det ni! Kajsa kastade sedan specialgrenen spjut och där blev det vinst på 35.77m som kom i sista kastet, snacka om att bjuda på bra tävlingar!

 

Vårens duktiga nyförvärv från Simrishamn, Johanna Persson- 03 hoppade höjd. Hon har inte riktigt fått pusselbitarna på plats i de senaste tävlingarna men att där är höga höjder i kroppen när det väl stämmer, det syns. Idag blev det en delad andraplats. Vera Frisk- 08 verkar ha hittat rätt med den nya staven. Åter igen över det gamla pärset och klubbrekordet och var inte långt ifrån att klara 2.80m idag, Ians stavraketer är på g! Cornelia Helgesson- 02 har efter år av hälbekymmer äntligen kunnat återgå till favoritgrenen längd. Det var även den hon fick ta hand om idag och gjorde det bra med den äran. 4.97m blev det som längst, en stabilitet runt 5m verkar det som. Nu håller vi alla tummarna för att det blir en fortsättning av friidrottskarriären när flyttlasset går norrut!

 

Hedda Månsson- 05 hade som mål att spänna bågen och våga på 800m. Det gjorde hon verkligen! Så pass att hon dessvärre fick en astmaattack efter loppet och inte kunde ta sig an dubbleringen 800 och 3000m som tänkt då Filippa Lonhage var hemma och sjuk. Det letades snabbt ersättare bland både yngre nuvarande förmågor och föredetta aktiva som var på plats för klubben i sitt hjärta och hjälpte till som funktionärer. En som räckte upp handen och sa jag tar det var Johanna Falk- 08. Strongt och lojalt gjort! Vi tackar dessutom både Vera och Hedda för hjälpen med tävlingskläder och spikskor. Den tredje medeldistanssträckan var 1500m och där ställe laget upp med Amanda Banke- 05. I ett lopp som snabbt delades upp i grupperingar gjorde Amanda sin ”gumma” och höll undan till två viktiga poäng.

 

Precis som för killarna avslutades tjejernas match med svensk stafett. Grönsvart ställde upp med följande sprinters på sträckorna 100-200-300-400m: Hannah Hansson-00, Dilek Özgür-03, Cornelia Helgesson- 02 och inhoppande Elvira Helgesson-08 då Siri Lindgren var sjuk. Det var verkligen stabila växlingar och starka löpningar som trots ett linjetramp i början gjorde att 14-åriga Elvira hade bra häng med ut på sista sträckan. Elvira gjorde sedan en strålande sträcka där hon verkligen pressade Högbys landslagsmångkampare Lovisa Karlsson, wow!

 

Summa sumarum så slutade tjejerna på en fjärdeplats både i match 2 och i totalen.

 

Poäng match 2:

Högby IF 52p, IFK Helsingborg 49p, IFK Göteborg 35p, Åhus FIK 31,5p och Sävedalens AIK 27,5p.

 

Den totala ställningen efter två matcher blev:

Högby IF 98p

IFK Helsingborg 90p

IFK Göteborg 69p

Åhus FIK 66,5p

Sävedalens AIK 62,5p

 

Bra jobbat tjejer, ni har åter igen visat att ni hör hemma i Div.1!
Resultat »

 

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer