Herrlaget 3:a i svenska cupen Div.1

Publicerat den 13 augusti 2022 kl.23:01 | Röda-gruppen, Seriematch, Tävling

Idag arrangerade vi seriematch 2 i svenska cupen, Div.1 för både killar och tjejer. Efter match 1 i Täby låg vårt herrlag på en tredjeplats på 27p, 6p bakom Sävedalens AIK och 14p bakom ledande Täby IS. Våra grabbar gav verkligen allt för att försöka komma ikapp!

 

Dagens första manliga gren var slägga och där ställde vi upp med släggspecialisten Lukas Lindbladh-04. Lukas som haft en svår säsong kantad av mycket jobb inledde med två inkast i buren. Efter en hel del tekniksnack med coacherna Lasse och Janne fick han rätt på det och kastade så bra som 33m vilket gav en andraplats och 3p. Bra start och helt enligt kalkylen! Lukas hoppade därefter höjd i anknytning till släggtävlingen och tog där ett viktigt poäng via 1.50m. Jesper Dreifaldt- 02 har i sommar bytt ut stavhopp mot sprint/häck. Dagens lopp över 10 häckar på favoritdistansen 400m började med att andan i halsen på samtliga som stod i första kurvan. Jesper kom alldeles för nära första häcken och höll på att stå på näsan men lyckades på något sätt hålla sig kvar uppe och löpandes. Desto bättre gick det över resterande 9 häckar och en hel Jesper sprang i mål som trea.

Samuel Jönsson-06, vår färska silvermedaljör från EYOF i Slovakien, gjorde en dubblering på 100m och längdhopp. Det blev 2x PB, 11.44s i -1.2 vind och en andraplats på 100m bakom landslagsmeriterade Milo Wahlgren från Täby IS, I längd slog Samuel till med hela 6.16m vilket gav en tredjeplats. Längdresultatet för upp Samuel till andraplats på klubbens Tio i topp – lista, bara en sån sak! Näst på tur var vårt andra sprinteress, William Lindqvist- 05 och det på 200m. Trots lite miss i accelerationen med en något för tidig övergång och en besvärande huvudvärk gjorde ”Linkan” en väldigt bra kurva och ett ännu bättre upplopp som resulterande i en andraplats bakom Täbys Wahlgren. Även här blev killarna motarbetade av vinden.

Lagets tredje dubblering gjordes av lagets äldsta deltagare, coach Halldór Lárusson-83. Vår isländske kastcoach hade knappt hunnit landa från semestern på Island innan han fick ta sig an både kula och spjut. Det blev två andraplatser och med det så var Halldór vår meste poängplockare om vi bara ser till de individuella grenarna. Kära läsare, friidrott, det kan man hålla på med livet ut! I stav var Gustav Karlström- 05 äntligen uppe och nosade på personliga rekordhöjder igen. Idag blev det nytt SB på 3.40m vilket innebar en delad tredjeplats då 3.60m blev för högt för både Gustav och Sävedalens Herzog.

 

På 800m fick Arvid Jiwestam- 04 uppleva ett bergochdalbanelikt lopp med en beskedlig öppningsfart innan det blev ett kort sprintlopp på bortre lång under andra varvet innan farten avtog något igen. Nu var ju inte tiden det viktiga i sammanhanget utan poängen och Arvid gjorde en mycket bra insats som blev tvåa bakom Fridolfsson från Sävedalen. På 3000m hade vi kallat in vår föredetta löpare Oskar Ekberg- 92. Löpningen är forfarande nummer ett för Oskar som numera är en stor fantast av trail och diverse kilometervisa långlopp i bergsmiljöer. Ett par minuter innan start hann Oskar även med stor dramatik då undertecknad och Oskar kom på att hans skor var för tjocka (max tillåten skosula är 25mm). Tack och lov kunde han få låna Mikels även om de var både en och två storlekar för stora. Sagt och gjort, Oskar gjorde ett strålande lopp och bjöd på en spännande spurtuppgörelse där han dessvärre fick ge sig. Men en tredjeplats och ack så viktiga poäng blev det. När Mikel Månsson- 07 väl fått tillbaka sina skor var det hans tur att springa och då 1500m. Mikel kunde dessvärre inte göra sig själv rättvisa då han inför seriematchen varit sjuk men trots noll förberedelser ställde han pliktroget upp och tog viktiga poäng.

 

En lång dag med väldigt bra resultat men ingen grenvinst. Skulle den komma i avslutande stafetten tro? I Täby var det 4x 100m som gällde, i Kristianstad var det publikfavoriten 1000m eller så kallad svensk stafett. I svensk stafett är sträckorna 100-200-300-400m och kräver således lite mer olika typer av sprinters. I vårt grönsvarta lag ställde vi upp med följande: Joel Torp-04- Erik Lindberg- 02- William Lindqvist-05 och Samuel Jönsson. Trots viss förbättringspotential i växlingarna gjorde grabbarna ett strålande lopp och sprang hem dagens första grenvinst på tiden 2.03.52min.

 

Poängställning match 2:

36,5p Sävedalens AIK

31,5p Åhus FIK

31p IFK Göteborg

28p Täby IS

 

Därmed segrade Sävedalens AIK på slutpoängen 70,5p före Täby IS på 69p. På tredjeplats Åhus FIK på 58,5p och på fjärdeplats IFK Göteborg med 50p.

 

Bra jobbat grabbar, ni är guld värda!

Resultat »

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer