Stigande form för grönsvart i Malmö

Publicerat den 29 januari 2023 kl.21:00 | Tävling

Under dag 2 av Atleticumspelen i Malmö så fortsatte grönsvarta atleter att visa framfötterna och att det bedrivs bra friidrott även i det nordöstra hörnet av Skåne.

 

Tea Persson Kruse-06 fick revansch på gårdagens 60m lopp idag när hon gjorde ett en bra 200-ing i F17. Stark löpning 2/3 delar av varvet lovar gott, lite mer intervallträning bara så ska det personliga rekordet ryka.

I Män 200m gjorde vår nya superveteran Emil Zail-87 ett strålande lopp på 200m. Eller vad sägs om 23.29s, upp som trea genom tiderna i klubben! Emil blev DM-2:a och slog nytt skånskt veteranrekord i M35 med 1,84s! En som var extra glad att Emil tävlade idag var landslagssprintern Nick Ekelund Arenander, inte ofta man får möta en 80-talist sa han. Äldre seniorer/unga veteraner, ni är saknade!

Jesper Dreifaldt-02 är snabbare än någonsin! Idag sprang han för första gången under 25s på 200m när han delade vinsten i sin final på tiden 24.86s, härligt Jeppe!

På 800m i Män så sprang Arvid Jiwestam-04 ett strålande och otroligt jämnt lopp! Arvid hade faktiskt 30s per 200m hela vägen in i mål- det nya klubbrekord lyder numera 2.00.51min. Det är en förbättring med hela 4s för Arvid av hans egna rekordnotering tidigare i vinter.

Amanda Banke-05 har dragits länge med ett irriterande löparknä. Trots det så blev det idag nytt inomhus PB på tiden 2.42.57min och en positiv känsla med hem. Blir det ett nytt lopp i Malmö redan om 2 veckor? Vi hoppas på det!

Från Lila gruppen tävlade Malte Håkansson-09 i P14 längd. Efter en jättebra längdtävling i Växjö förra helgen slog Malte till igen. I näst sista omgången fick Malte på 6.00m, PB med 7cm och tillika ökning av sin Sverigebästa notering, snyggt!

Syskonen Danarö var såklart även dem i farten! Lillasyster Ebba-11 hoppade höjd i F13 och stötte kula i sin egna klass, F12. Bäst gick det i höjd, där blev det nytt PB på 1.33m! Nytt PB blev det även för storebror Axel-09 på 1000m, 3.48.34min var en putsning med ca 3 sekunder. Tiden innebar dessutom DM-3:a. Ida Olsson-12 sprang 200m och stötte kula i F12. Bra insatser i båda grenarna och såklart en hel del kul häng med kompisen Ebba.

Nästa helg arrangerar vi Åhus Indoor på hemmaplan. En viktig tävling för klubben på många vis! Hoppas att vi ses där, heja grönsvart!

/Coach Alex (Mats)

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer