Åhus Indoor inleddes med en viktfest

Publicerat den 03 februari 2023 kl.23:05 | Åhus Indoor

Årets upplaga av Åhus Indoor är igång och snacka om att vi hade koll på vikten ikväll (läs fredag). Hela 30 kastare kom till start vilket är nytt rekord i grenen med råge.

 

Att bevara och kanske t o m utveckla Viktkastning är lite av en idrottskulturell gärning eller om man så vill missionsresa. Släggkastarna vintertid har nu fått nya förhoppningar. Grönsvart kör Viktkastning!!!

Vi kan gå rakryggade!!

Först ut var veteranerna, extra kul att se hur imponerade det yngre gardet var när IFK Helsingborgs Kenneth Jansson  i M70 hivade iväg 9.08kg vikten 16.56m, näst längst av alla. Längst kastade den f.d grönsvarta och numera svartgröna (MAI) släggspecialisten Thea Löfman i Kvinnor. 16.86m innebar nytt PB, måhända en viss känsla av himmaplan ändå? 

 

Våra egna grönsvarta atleter levererade på hög nivå, att få tävla på hemmaplan mot bra motstånd ger verkligen en extra boost! Det slogs hela 4 nya personliga rekord av Röda gruppen. Isabelle Johnfors-08 kastade 10.23m i F15, Tilde Schack-05 12.02m och passerade inte inte bara 11m utan äve. 12m för första gången i K seniorer. Ludvig Hallberg-08 fick på 10.79m i P15 och Isak Hjelm-06 ökade på sitt PB med dryga metern till 13.30m! En som inte slog PB men ändå gjorde en suverän tävling var Nova Hedin-08 i F15 som med sina 11.15m bara var 4cm från ”pärs”. Och det med bara ett ordentligt kastpass inför tävlingen då hon dragits med en sträckt kappmuskel. Alfred Persson-07 hade lite tekniska problem men med mer kontinuerlig träning och tävling så kommer det personliga rekordet ryka all världens.

Från Lila gruppen gjorde Anna Sällberg-09 blott sin andra vikttävling. Det resulterade i vinst i F15 på nytt PB med ca 3m. Det nya lyder 12.12m och för upp henne som tvåa i Sverige i F14, coolt!

I M70 blev Thomas Grundström-51 tvåa på 11.54m vilket lovar gott inför IVSM i Uppsala i mitten på mars.

 

En extra uppmuntran för gedigna insatser bör gå till Tävlingskommitte, Tävlingsledare, Grenledare m fl utan vars ideella insatser Åhus Indoor varit en parentes. Det är viktigt att alla strävar mot samma mål med så lika förutsättningar som möjligt.

 

Imorgon tävlar veteranerna vidare och får sällskap av 11-åringarna och 13-åringarna. Vi önskar alla aktiva och tränare ett stort lycka till!

/Coach Alex och Mats

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer