Stark grönsvart dag 1 av Öresundsspelen

Publicerat den 07 juli 2023 kl.23:50 | Röda-gruppen, Tävling

Den svenska friidrottstouren rullar på och helgens arrangör är IFK Helsingborg med traditionella Öresundsspelen på Heden IP som hålls i dagarna tre.

Öresundsspelen i Helsingborg är normalt sätt Sveriges näst största tävling efter VU-spelen och har  genom åren bjudit på starkt motstånd, både nationellt och internationellt. Trots ett tapp i antal starter (som alla andra tävlingar i år…) får vi i helgen se och möta aktiva från Tyskland, Danmark, Finland, Saudiarabien, Norge och Kanada, häftigt!

Ålakustens grönsvarta atleter bjöd verkligen på bra motstånd under tävlingens första dag. Först ut var de starke pågarna Lukas Lindbladh-04 och Viktor Sällberg-04 i P19 slägga. Det blev personligt rekord och pallplats för dem båda. Lukas kastade him silvret med ett kast på 44,66m (PB med 30cm) och Viktor bronset med 35,44m (PB med 2,94m), bra jobbat grabbar!

Näst på tur var 15-åringarna Elvira Helgesson och Vera Frisk på 300m häck. Snabbast gick det för Elvira som vann på 50.17s i den väldigt besvärliga vinden. Vera blev tvåa på nytt PB med tiden 52.58s. Med andra ord 4 medaljer efter fyra starter, snacka om grym start på dagen! Snabba Samuel Jönsson vann P17 300m häck. Även om blåsten var allt annat än gynnsam så blev tiden fina 39.09s och Samuel var hela 1,6s före årets statistiketta i grenen. Det bådar gott inför USM 17 år som arrangeras just på Heden IP senare i augusti.

Arvid Jiwestam-04 har fightats mot sjukdom den senaste veckan och ville se hur formen låg till. Efter ett kämparlopp blev det en tredjeplats på tiden 2.01min, drygt 3s från ”pärs”. Bra sprungit Arvid, nu håller vi tummar och tår att du får hålla dig frisk. Ida Olsson-12 passade på att hoppa höjd. Trots en kraftig motvind blev det 1.11m. Förhoppningsvis var det internationella motståndet en extra kick.

Sist ut för dagen var en trio släggkastande tjejer. Tilde Schack-05 i F19 samt Nova Hedin-08 och Anna Sällberg-09 i F17. För Tilde blev det 2x över sitt tidigare PB. Hennes längsta kast mätte 41,31m och innebar första gången över 40m, snyggt! Nova som har plågats av en ömmande axel och där av missat en del kastträning, kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa. Det huvudsakliga är att axeln inte gjorde ont och att det är kul att kunna tävla igen. Med kontinuitet så kommer även de långa kasten, var så säkra! Anna hade ett tufft och besvärligt schema med spjut och slägga parallellt. Det hanns med två kast i spjut innan Anna valde att fokusera på släggan. Där blev det fina 36.95m.

Imorgon kör vi igen!

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer