Quality Hotel Games 2024

Publicerat den 21 januari 2024 kl.22:35 | Tävling

Quality Hotel Games dag 1

Årets största inomhustävling, Quality Hotel Games, är igång och arrangeras under dagarna tre av IFK Växjö i den stora friidrottsarenan, Telekonsult arena. Arenans rundbana är en favorit för många sprinters och löpare runt om i landet, så även för våra grönsvarta atleter.

Under helgen görs ca 2300 starter av drygt 1000 atleter från mer eller mindre hela Sverige. Som tidigare nämnt har tävlingen internationella inslag av framför allt aktiva från Danmark men även från Norge och Holland.

I fredagskväll startade tävlingarna med 200m lopp för såväl kvinnor som män. Från klubben deltog vår superveteran, Emil Zail, som har både landslagsuppdrag och SM-medaljer på meritlistan. Emil som har Veteran-SM inomhus i Varberg som vinterns stora mål, sprang sitt lopp på 23.60s, nytt SB , trots att han kom ur balans i den andra kurvan p g a han sprang för nära den inre linjen. Ny chans redan nästa helg i Malmö! Emil gjorde även säsongsdebut på 60m under lördagen och där blev det 7.40s.

Under lördagen hade vi desto fler igång och först ut var Lila gruppens Ebba Danarö i F13. Ebba tävlade i tre grenar: 60m, längd och kula. Ett ömmande knä besvärade en del i längden men det gick bra i alla tre grenar med pärsnära resultat. Storebror Axel sprang 1000m i P15. Efter att ha vågat spänna bågen med en snabb inledning på loppet kom Axel i mål på 3.37min vilket innebar nytt PB med ca 7s, härligt!

P15-killarna Malte Håkansson och Olle Dalholm gjorde sällskap på 60m och kula. I försöken så var Malte snabbast av alla via nytt PB, 7.48s. Det blev även nytt PB av Olle, 7.98s. I finalen blev Malte tyvärr diskad för tjuvstart (startern höll extremt länge). Tråkigt men misströsta inte Malte, det händer även de bästa. Idag blev t.ex den svenska rekordhållaren på 60 och 100m Henrik Larsson diskad i finalen på en gala i Tyskland. Det kommer nya lopp! För Olles del gick finalen ännu snabbare och efter en blixtrande start och acceleration sprang Olle i mål som trea på tiden 7.88! I kula fick killarna sällskap av Fabian Olivestedt. Malte blev trea på 11.76m och bakom honom blev det nya pärs av både Fabian (10.36m) och Olle (10.15m).

 

På 400m i Män seniorer fick vi se Jesper Dreifaldt-02 i A-finalen på den något svårsprungna bana 1. Loppet gick som förväntat väldigt fort (vanns av William Trulsson Malmö AI på 47.99s) och Jesper gjorde ett strålande lopp som ledde till nytt PB, 52.93s. Vågar han bara gasa på in i tredje kurvan kommer de gå ännu fortare, kanske redan nästa helg? E-finalen vanns av William Lindqvist-05 som gjorde säsongsdebut. Linkan gjorde ett mycket bra lopp och tiden 51.20s är bara 18/100-delar från hans egna klubbrekord, snacka om bra säsongsdebut! Frågan är hur länge klubbrekordet får stå sig?

Tyvärr hade vi ett par stycken aktiva som inte kom till start

p g a sjukdomar och diverse skavanker. Vi hoppas att resterande tid av februari är snällare mot oss. Imorgon kör vi igen! Då blir det bl.a. en hel del intressanta starter i hoppgrenarna.

/Coach Alex

 

Quality Hotel Games dag 2

Dag 2 i Växjö var flera av våra aktiva på plats igen för att ta sig an nya grenar och utmaningar

Dag 2 i Växjö var alla Lila aktiva på plats igen förutom Axel som var färdigtävlad efter gårdagens lopp.

Ebba hade två grenar för dagen vilka var 200 m och höjdhopp. Trots en miss med avprickning(!) vilket resulterade i dålig seedning och bana så sprang Ebba på väldigt bra och kom i mål på nya personbästa 30.09 sek. Det gick även bra i höjdhoppet där Ebba lyckades komma 3:a på höjden 1.36 m med finfina försök på 1.42 m.

Olle, Malte och Fabian körde längdhopp och som de hoppade. Fabian glädjande över 5 m för första gången med längsta hopp på 5.04 m, grattis!! Olle slog oxå pers, 5.60m. Olle hade oxå ett hopp med knapp övertramp som mätte betydligt längre än nyss slagna perset, lovar gott. Malte fick äntligen bra träff på plankan och då kom ett riktigt långt hopp med 6.20 m som han till slut blev tvåa på, härligt.

Olle hoppade sedan höjdhopp och blev där trea på 1.69 med väldigt bra försök på 1.72 m. Killarna som kom före Olle hade inte heller hoppat längd 2 h tidigare. Det finns således mer att ge för Olle, var så säkra.

Malte avslutade dagen med 200 m och var rejält revanschsugen efter gårdagen. Riktigt bra start och bra tryck första 150 m. Sen blev de lite stumma ben sista 50 m men i mål på en snygg andraplats. Maltes utvärdering efter målgång var att kanske lunchen intogs för nära inpå loppet, magen strulade under loppet. Klokt och lärorikt fundering. De aktiva lär sig och får nya insikter kring träning och tävling hela tiden.

Grymt jobbat av alla.

 

Från Röda gruppen var det en liten men ack så stark trio som tävlade. Först ut var Vera Frisk- 08 som hoppade stav tidigt på morgonen. Höga hopp men tyvärr ville det sig inte riktigt idag utan hon stannade på 2.55m. Nya tag till nästa helg Vera, kapaciteten finns där, det vet vi! Vera sprang även 60m häck. Tack och lov kom hon ihåg att byta från stavskorna till sprintskorna inför finalen, dryga tiondelen från pärset trots en mindre bra start.

 

Hannes Ericsson- 08 skulle dubblerat i längd och höjd men det extremt tighta schemat (ca 1h emellan grenarna) gjorde att det bara blev favoritgrenen höjd. Tur var kanske det för som han hoppade! Nytt PB och tillika klubbrekord i P17, P19, M22 och M med höjden 1.80m! (bilden) Det var inte långt ifrån att det även blev 1.82. Bra jobbat Hannes!

 

Sist ut var löparesset Arvid Jiwestam- 04. Arvid som brottats mot en hel del influensavarianter i vinter efter sitt snabba 400m lopp i just Växjö i början på december, skulle testa formen på favoritdistansen 800m. Planen var att spänna bågen då Arvid ville försöka slå sitt PB, inte bara inomhus (1.59min) utan även utomhus (1.55min). Efter en snabb start och inledning fann sig Arvid sololöpande efter 400m med en varvning på ca 55s!!! Med ett varv kvar kom en trio ikapp och dessvärre även förbi. Det blev dock både nytt PB och tillika klubbrekord för Arvid på tiden 1.57.29min, grattis! En något lugnare öppning nästa gång så ryker nog även utepärset Arvid!

 

Nästa helg går turen vidare ner till Malmö igen då de är dags för den anrika tävlingen ”Pallasspelen”

 

/Coach Stoffe och Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer